بررسی تاثیر افزودن تیتانیوم بر تغییرات فازی و خواص مغناطیسی پودر آلیاژ انتروپی بالا FeCrCoNiMn تهیه شده توسط آلیاژسازی مکانیکی
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 248
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAME-44-3_008
تاریخ نمایه سازی: 20 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
مقدمه و اهداف: برخی از آلیاژهای نوین، از جمله آلیاژهای انتروپی بالا، به دلیل طیف گسترده ای از خواص و کاربردهایشان، به سرعت مورد توجه و بررسی قرار گرفته اند. هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط میان خواص مغناطیسی و تحولات ساختاری فازی در آلیاژ انتروپی بالای FeCrCoNiMn با افزودن تیتانیوم است.مواد و روش ها: جهت سنتز پودر آلیاژ انتروپی بالا، از عناصر خالص تشکیل دهنده و فرایند آلیاژسازی مکانیکی با دستگاه آسیاب سیارهای استفاده شده است. ساختار فازی نمونه ها توسط پراش اشعه ایکس بررسی شد و با نتایج حاصل از پیشبینی فازهای تشکیل شونده توسط روابط ترمودینامکی و نتایج نرم افزار شبیه سازی فازی JMatPro مقایسه شده است. رفتار مغناطیسی نمونه ها به کمک مغناطومتر ارتعاشی ارزیابی شد. همچنین مورفولوژی ذرات توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: آلیاژ انتروپی بالا FeCrCoNiMn، بعد از ۴۰ ساعت آلیاژسازی مکانیکی، دارای ساختار تک فاز FCC است که با افزودن تیتانیوم به آن، فازهای BCC و بین فلزی لاوه، در آن ایجاد شده است که با نتایج پیشبینی فازی توسط روابط ترمودینامیکی و شبیه سازی مطابقت دارد. همچنین افزودن تیتانیوم منجر به افزایش نیروی وادارندگی و مغناطش اشباع مغناطیسی شده است. نتیجه گیری: افزایش نیروی وادارندگی و مغناطش اشباع، به ترتیب، به زیادشدن موانع حرکت دیواره حوزه های مغناطیسی ناشی از تشکیل فاز بین فلزی لاوه و مرزهای بین فازی و تشکیل فاز BCC با برهم کنش تبادلی بالای بین عناصر فرومغناطیس در اثر افزودن تیتانیوم، ارتباط دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن علی زاده
دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، شاهین شهر، اصفهان، ایران
سعیدرضا بخشی
دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، شاهین شهر، اصفهان، ایران
محمدرضا دهنوی
دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، شاهین شهر، اصفهان، ایران
غلامحسین برهانی
دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، شاهین شهر، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :