را ه و ترابری شهرستان های گرمسار و آرادان و چشم انداز توسعه آن

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 747

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GARMSARVISION01_012

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1392

چکیده مقاله:

یکی از مولفه ها و عناصر اصلی توسعه منطقه ای راه و ترابری است. به این معنا که ایجاد و توسعه راه ها اعم از راه های دریایی هوایی و زمینی و به تبع آن امنیت راه ها و بهره گیری از ابزار و وسایل جابه جایی و ترابری نقش بنیادین و اساسی در توسعه اقتصادی دارد. بلکه در ابعاد دیگر توسعه نیز نقشی مستقیم و سازنده دارند. گرمسار از دیرباز در مسیر راه های مهم تاریخی و کاروان رو از جمله جاده ری به خراسان و اصفهان به مازندران قرار داشت و به عنوان یکی چهار راه ارتباطی از اهمیت خاصی برخوردار بود. در حال حاضر شبکه راه های موجود شهرستان گرمسار شامل جاده گرمسار - سمنان ؛ گرمسار -تهران ؛ ایوانکی -آبسرد و جاده گرمسار-قم است. در سال های اخیر طرح های عمرانی جدیدی برای توسعه شبکه راه های این دو شهرستان آغاز شده است که مهمترین آن تبدیل جاده قم-گرمسار به اتوبان ، جاده جندق به گرمسار و مهمترین آن تبدیل جاده قم-گرمسار به اتوبان جاده جندق به گرمسار و تعریض جاده ایوانکی به آبسرد است. در شبکه ریلی کشور نیز راه آهن سراسری تهران - مشهد از این شهرستان می گذرد که در ایستگاه گرمسار راه آهن شمال (گرگان ) از آن منشعب و از این طریق نیز میزان قابل توجهی بار و مسافر جابه جا می شود. به رغم راه های ارتباطی موجود و در دست احداث شبکه راه های شهرستان نیاز به برنامه جامعی دارد تا سلسه مراتب این شبکه تکمیل و با توجه به ترافیک عبوری سطح کارکردی آنها ارتقا یابد. موقعیت استراتژیک گرمسار و نزدیکی آن به تهران از مزیت های مهم سرمایه گذاری در این منطقه محسوب می شود. در این مقاله با تشریح وضعیت موجود راه های شهرستان های مورد مطالعه پیشنهاداتی در این خصوص ارائه می شود.

کلیدواژه ها:

راه و ترابری - راهسازی- راه آهن

نویسندگان

یونس شاه حسینی

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای تهران-وزارت کشور-معاونت هماهنگی امور عمرانی - اداره کل امور شوراها و شهرداری ها

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • گی(جی) لسترنج(1373) جغرافیای تاریخی سرزمین های خلافت شرقی. تجمه محمد ...
  • ستوده، منوچهر (و دیگران)1367) استوناوند، دژی که 3800 سال از ...
  • شاه‌حسینی، یونس (1389) منزل چهارم: نگاهی به روستای کهن وتاریخی ...
  • شاه حسینی، علیرضا(1384) خوار(گرمسار) و میراث کهن آن، سمنان: بوستان ...
  • نمایش کامل مراجع