مقایسه پلی مورفیسم A۱۳۸۷۱G در ژن سیتوکروم P۴۵۰ ۳A۴ (CYP۳A۴) در افراد سالم غرب مازندران از نظر سن و جنس
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 62
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-14-56_003
تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: CYP۳A۴ (سیتوکروم P۴۵۰ ۳A۴) از خانواده آنزیم های اکسیدکننده، مهمترین آنزیم در متابولیسم سموم و داروهاست که معمولا در کبد و روده یافت میشود و ژن آن روی کروموزوم۷q۲۲.۱ قرار دارد. به دلیل اهمیت این آنزیم و ازآنجاکه مطالعات اندکی روی پلیمورفیسمهای این ژن صورت گرفته، این مطالعه به منظور بررسی پلیمورفیسم (CYP۳A۴ (A۱۳۸۷۱G در افراد سالم مذکر و مونث در سنین مختلف در غرب مازندران انجام گردید.
مواد و روش ها: جهت انجام پژوهش از افراد مورد مطالعه خون تام دریافت شد. در این تحقیق از تکنیک ARMS- PCRاستفاده شد و یک روش ساده برای تشخیص هرگونه جهشی شامل تغییرات پایه یا حذفهای کوچک میباشد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS ۲۰۱۶ و آزمون مربع کای انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان دادند که بیشترین افراد مورد مطالعه دارای ژنوتیپ هتروزیگوت جهش یافته AG بودند که فراوانی آن ۹۶/۶۷ درصد بود. بین فراوانی ژنوتیپ و سن بیماران ارتباط معنیداری وجود نداشت (۰۵/۰ < p). در جمعیت مورد مطالعه، ۵۰ نفر زن و ۳۸ نفر مرد بودند. در جنس مونث، ۳۳ نفر دارای ژنوتیپ هتروزیگوت با فراوانی ۶۶ درصد، ۷ نفر دارای ژنوتیپ هموزیگوت غالب با درصد فراوانی ۱۴درصد، ۶ نفر دارای ژنوتیپ هموزیگوت مغلوب با درصد فراوانی ۱۲ درصد و ۴ نفر فاقد جهش با درصد فراوانی ۸ درصد بودند. در جنس مذکر، ۲۵ نفر دارای ژنوتیپ هتروزیگوت با درصد فراوانی ۷۸/۶۵ درصد، ۳ نفر دارای ژنوتیپ هموزیگوت غالب با درصد فراوانی ۸۹/۷ درصد، ۵ نفر دارای ژنوتیپ هموزیگوت مغلوب با درصد فراوانی ۱۵/۱۳ درصد و ۵ نفر فاقد جهش با فراوانی ۱۵/۱۳ درصد بودند. همچنین در هر دو جنس، ژنوتیپ هتروزیگوت بالاترین درصد فراوانی را نشان داد.
نتیجه گیری: بنابر یافتهها، بین فراوانی ژنوتیپ و جنسیت و فراوانی ژنوتیپ و سن افراد ارتباط معنیداری وجود ندارد (۰۵/۰ > p).
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ویدا حجتی
Department of Biology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran
رضا گلیجانی مقدم
Department of Biology, Tonekabon Branch, Islamic Azad University, Tonekabon, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :