فرایند معنای زندگی در دانشجویان پرستاری: ارائه نقشه مفهومی
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 14، شماره: 1
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 32
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-14-1_003
تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: معنای زندگی در حرفه پرستاری، یک ارزش اساسی است که دانشجویان پرستاری در طول دوران تحصیل به جستجو و کشف آن می پردازند. این معنا از طریق تجربیات شخصی و حرفه ای شکل می گیرد و نقش کلیدی در بهزیستی روانی و عملکرد حرفه ای آنان دارد. و می تواند به عنوان یک نقشه مفهومی، راهنمای دانشجویان آینده باشد. این پژوهش با هدف بررسی فرایند معنای زندگی در دانشجویان پرستاری سال آخر دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان و ارائه یک نقشه مفهومی انجام شده است.
روش کار: پژوهش آمیخته حاضر در سال ۱۴۰۳ با مشارکت ده دانشجوی سال آخر کارشناسی پرستاری (با نمره بالا در مقیاس معنای زندگی Steger) و شش هیئت علمی خبره رشته پرستاری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان انجام شد. داده های کمی با پرسشنامه Steger جمع آوری و با نرم افزار SPSS۱۶ تحلیل شدند. داده های کیفی از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری و با استفاده از تحلیل محتوای کیفی (مدل مایرینگ) و نرم افزار MAXQDA ۲۰۲۰ مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج کمی نشان داد میانگین نمره معنای زندگی دانشجویان ۴۸/۴۳ از ۷۰ با انحراف معیار۴۷/۷ بود. یافته های کیفی حاکی از تجلی معنای زندگی در سه بعد فردی (مهارت های بین فردی با بیشترین فراوانی، هدفمندی، ارزش های انسانی-معنوی و خودشناسی)، حرفه ای (مسئولیت پذیری با بیشترین فراوانی، تاب آوری و خودکارآمدی) و اجتماعی (تعاملات مثبت با بیشترین فراوانی، همکاری و احساس تعلق) بود.
نتیجه گیری: دانشجویان پرستاری سال آخر، علیرغم سطح نسبتا بالای معنای زندگی، همچنان در فاز جستجوی معنا هستند. معنای زندگی آن ها بر رشد شخصی، اجتماعی و حرفه ای تاثیرگذار است و از محیط آموزشی، فرهنگ اجتماعی و شرایط اقتصادی تاثیر می پذیرد. نقشه مفهومی طراحی شده، تعامل کد های فردی، حرفه ای و اجتماعی را در کنار عوامل موثر در یک سیستم باز و پویا بررسی می کند. این یافته ها می توانند به عنوان پایه ای برای طراحی برنامه های آموزشی و مداخلات هدفمند در راستای افزایش معنای زندگی و بهبود کیفیت مراقبت های پرستاری مورد استفاده قرار گیرند.
کلیدواژه ها:
Meaning of life ، Process of meaning in life ، Nursing students ، Conceptual map. ، معنای زندگی ، فرایند معنای زندگی ، دانشجویان پرستاری ، نقشه مفهومی.
نویسندگان
سیما قاسمی
Islamic Azad University, Khomein, Iran.
حسین داودی
Islamic Azad University, Khomein, Iran.
حسن حیدری
Islamic Azad University, Khomein, Iran.
خلیل غفاری
Islamic Azad University, Khomein, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :