تقویت تاب آوری شهری با کمک معماری منظر: بررسی جامع راهبرد ها و شیوه ها
محل انتشار: دوفصلنامه گل و گیاهان زینتی، دوره: 9، شماره: 2
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 19
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FLOWER-9-2_003
تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
این بررسی مروری به دنبال ارائه تحلیلی جامع از رابطه بین معماری منظر و تاب آوری است. این بررسی جنبه های مختلف تاب آوری را در زمینه معماری منظر، از نگاه بوم شناسی، اجتماعی و اقتصادی، بررسی می کند. این بررسی نقش معماری منظر را در ایجاد منظر تاب آور و چالش هایی مانند تغییر اقلیم، شهرنشینی و بلایای طبیعی بررسی می کند. این پژوهش با بررسی پژوهش های مهم صورت گرفته در این زمینه، مطالعه موردی و مروری بر پژوهشهای پیشین، بینش جدیدی را در مورد استراتژی ها، رویکردها و همچنین شیوه های موفق به کار گرفته شده توسط معماران منظر برای افزایش تاب آوری در محیط های مصنوعی ارائه می دهد. افزون بر این، بررسیهای صورت گرفته در این پژوهش برخی از چالش ها و محدودیت هایی را که معماران منظر با آن رو به رو هستند برجسته می کند و زمینه هایی را برای پژوهش ها و نوآوری های آینده معرفی می کند، مفهوم تاب آوری و ابعاد آن را بررسی می کند و نقش معماری منظر را در بهبود تاب آوری مورد بحث قرار می دهد. برسی های موردی ارائه شده در این پژوهش منظر ساحلی تاب آور، پارک های شهری و سامانه های مدیریت آب را بررسی میکند. یافته ها بر اهمیت معماری منظر در تقویت تاب آوری و پتانسیل آن برای رسیدگی به چالش های زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی در دنیایی که به شکل نگران کنندهای دارای آیندهای نامطمئن میباشد تاکید دارند. بهطور کلی، این بررسی به دانش معماری منظر و نقش آن در ایجاد جوامع تاب آور کمک می کند. این مقاله با شناسایی شکاف های پژوهشی، پیشنهادهایی برای پژوهش های آینده ارایه میدهد.
کلیدواژه ها:
Climate change ، Resiliency ، Landscape architecture ، Natural disasters ، Urbanization ، تغییرات آب و هوایی ، تاب آوری ، معماری منظر ، بلایای طبیعی ، شهرنشینی
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :