اثر عمل آوری شیمیایی همزمان با فرآوری فیزیکی دانه جو(Hordeum vulgare) بر تولید و فراسنجه های تخمیر در شکمبه گاوهای شیرده هلشتاین
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 49
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JASR-17-1_001
تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
این آزمایش در قالب طرح مربع لاتین در ۳ دوره ۲۱ روزه ( ۷ روز تغییر جیره، ۱۰ روز عادت پذیری و ۴ روز نمونه گیری) و با استفاده از سه راس گاو فیستولا شده شیرده نژاد هلشتاین انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: ۱) دانه جو بخار پز- امواج مادون قرمز - پولکی بدون هیچ عمل آوری شیمیایی ۲) دانه جو بخار پز- امواج مادون قرمز - پولکی عمل آوری شده با عصاره ریشه گیاه چوبک و اسید لاکتیک ۳) دانه جو بخار پز- امواج مادون قرمز - پولکی عمل آوری شده با بی کربنات آمونیوم و اسید لاکتیک. عمل آوری های شیمیایی درصد چربی شیر را نسبت به تیمار بدون عمل آوری افزایش داد (P<۰.۰۵). عمل آوری شیمیایی با بی کربنات آمونیوم و اسید لاکتیک موجب افزایش درصد پروتئین، مواد جامد و غلظت نیتروژن اوره ای شیر در گاوها شد (P<۰.۰۵). نیتروژن اوره ای خون در ساعت های ۲، ۴ و ۶ پس از خوراکدهی صبحگاهی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (P<۰.۰۵). قابلیت هضم ظاهری ماده خشک در تیمار حاوی دانه جو بخار پز- امواج مادون قرمز - پولکی عمل آوری شده با عصاره ریشه چوبک و اسید لاکتیک از سایر تیمارها بیشتر بود (P<۰.۰۵) این در حالی است که قابلیت هضم ظاهری نشاسته و پروتئین در تیمار دانه جو بخار پز- امواج مادون قرمز - پولکی عمل آوری شده با بی کربنات آمونیوم و اسید لاکتیک بیشترین بود (P<۰.۰۵). غلظت نیتروژن آمونیاکی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی و زمان پس از مصرف خوراک قرار گرفت (P<۰.۰۵) نتایج پژوهش حاضر نشان داد که عمل آوری شیمیایی دانه جو همراه با فرآوری فیزیکی بخار پز- امواج مادون قرمز - پولکی می تواند بر درصد چربی، پروتئین و مواد جامد شیر و همچنین قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، پروتئین و نشاسته اثر مثبت بگذارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیر هنرمند
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
سید علیرضا وکیلی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
محسن دانش مسگران
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
عبدالمنصور طهماسبی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :