بهینه سازی اشعه ی ایکس دستگاه پلاسمای کانونی امیرکبیر
محل انتشار: سومین همایش ملی سوخت، انرژی و محیط زیست
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 879
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FEENC03_233
تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392
چکیده مقاله:
یکی از دستگاه هایی که در تحقیقات گداخت هسته ای بهکار گرفته شده است دستگاه پلاسمای کانونی نام دارد. مهمترینمزیت آن تمیز بودنش از لحاظ اکولوژیکی میباشد. محققین درصدد توسعه دادن و بهینه کردن آن در کاربردهای صنعتی وپزشکی هستند. اهدافی که از این کار مد نظر میباشد، بهینه سازیآند دستگاه پلاسمای کانونی برای تولید بیشتر اشعه ی ایکس می-باشد. برای این منظور، از چهار هندسه ی متفاوت آند استفاده شده است. از دزیمترهای TLD-100 جهت اندازه گیری توزیع زاویه ای اشعه ی ایکس گسیل شده استفاده شده است. طبق نتایج به دستآمده توزیع زاویه ای اشعه ی ایکس در دستگاه پلاسمای کانونی بهصورت دونمایی است؛ و بیشترین شدت تابش اشعه ی ایکسمربوط به آند مخروطی با سر مسطح میباشد. بنابراین طراحیمناسب آند میتواند راندمان دستگاه در تابش اشعهی ایکس را تاچندین برابر بهبود دهد.
کلیدواژه ها:
گداخت هسته ای- دستگاه پلاسمای کانونی–اشعه ی ایکس- آند
نویسندگان
مجتبی دهقانی
مهندس مکانیک پالایشگاه امام خمینی (ره) و کارشناس ارشد مهندسی گداخت هسته ای
مرتضی حبیبی
عضو هیئت علمی دانشکدهی مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه امیرکبیر تهران
حخیر الله محمدی
دکترای مهندسی هسته ای دانشگاه امیرکبیر تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :