کشف ناشناخته ها: تبیین نیازهای بازماندگان اقدام به خودکشی از دیدگاه های شخصی و حرفه ای
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 11
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-24-1_004
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: خودکشی همچنان یکی از چالش های بزرگ سلامت عمومی به شمار می آید که به واسطه پیچیدگی ترکیب عوامل روان شناختی، احساسی، خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی رخ می دهد. درک نیازهای پیچیده و چند بعدی افراد با تمایلات خودکشی، برای طراحی و اجرای مداخلات موثر، ضرورتی انکارناپذیر است. این مطالعه با هدف شناسایی نیازهای افراد با تجربه اقدام به خودکشی، از دیدگاه خود آنها و کارشناسان سلامت روان انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه کیفی، جامعه پژوهش شامل بازماندگان از اقدام به خودکشی و کارشناسان سلامت روان بود. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شد. در این تحقیق، حجم نمونه ۱۳ نفر بوده که از این تعداد، ۱۱ نفر زن و ۲ نفر مرد بودند. مصاحبه ها با ۷ متخصص سلامت روان و ۵ نفر از افرادی که تجربه اقدام به خودکشی داشته اند، انجام شد.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که افراد با تجربه اقدام به خودکشی به ۸ نیاز اصلی اشاره کرده اند که عبارت از نیازهای روانی و احساسی، نیازهای خانوادگی و بین فردی، نیاز به مدیریت و بهبود مشکلات روانی، نیازهای اقتصادی و شغلی، نیاز به دسترسی به خدمات درمانی و حمایتی، نیاز به انطباق با فرهنگ و اجتماع، نیاز به رهایی و بازسازی فردی، و نیاز به آموزش و تقویت مهارت های فردی، می باشند.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق بر اهمیت توجه ویژه به نیازهای روان شناختی از طریق حمایت های اجتماعی و خانوادگی تاکید دارد. همچنین، ارائه مداخلات اقتصادی و افزایش دسترسی به خدمات سلامت روان، به ویژه در زمینه های پیشگیری و درمان، برای کاهش خطر خودکشی امری حیاتی به نظر می رسد.
واژه های کلیدی: خودکشی، اقدام به خودکشی، نیاز، کارشناس سلامت روان، مطالعه کیفی، تحلیل محتوای قراردادی
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرضیه قهرمانی
Iran University of Medical Sciences
فاطمه حیدری
Iran University of Medical Sciences
کاظم ملکوتی
Iran University of Medical Sciences
شهربانو قهاری
Iran University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :