مطالعه عددی تاثیر دبی جرمی و نسبت سوخت به اکسیدکننده بر تراست، ایمپالس ویژه و فشار محفظه راکت هیبریدی مبتنی بر احتراق سوخت پارافین
محل انتشار: فصلنامه سوخت و احتراق، دوره: 17، شماره: 3
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 31
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFNC-17-3_006
تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1404
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر به مطالعه ی تاثیر دبی جرمی ورودی سوخت پارافین و اکسیدکننده دی نیتروژن اکسید، نسبت O/F در محفظه احتراق راکت هیبریدی روی کمیت های فشار محفظه، تراست و ایمپالس ویژه پرداخته است. محفظه احتراق به انضمام یک منطقه محیطی در حوزه محاسبات گنجانده شده است. یک شبیه سازی دو بعدی حالت پایدار با رویکرد ناویراستوکس با میانگین رینولدز (RANS) و بهره گیری از مدل آشفتگی κ-ε استاندارد همراه با مدل اتلاف گردابی (EDM) برای برهم کنش شیمی –آشفتگی (TCI) استفاده می شود. اکسیدکننده و سوخت در فاز گازی وارد حوزه می شوند. شبکه بندی از نوع منظم و ثابت است. نتایج شبیه سازی با داده های تجربی مقاله اعتبارسنجی مقایسه شده و در شبیه سازی بیشترین مقدار میانگین انحراف ۶/۶۵ درصد است. با افزایش ۲۷/۶۷ درصد نسبت O/F در شبیه سازی دو بعدی میانگین فشار محفظه احتراق ۲۲/۳۸ درصد افزایش، میانگین تراست ۲۹/۵۲ درصد افزایش و میانگین ایمپالس ویژه ۱۸/۲۸ درصد افزایش یافته است. با افزایش۳۸/۴۳درصد نسبت O/F میانگین فشار محفظه احتراق ۳۷/۶۴ درصد افزایش، میانگین تراست ۵۳/۳۱ درصد افزایش و میانگین ایمپالس ویژه ۱۹/۲۸ درصد افزایش داشته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدرضا پالیزوانی
دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه جامع امام حسین (ع) رشته مهندسی شیمی گرایش طراحی فرایند
علی اکبر جمالی
گروه مهندسی شیمی - دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه جامع امام حسین (ع)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :