پیش بینی عملکرد انفجاری نانوکامپوزیت RDX+Al+Zn۰.۵Co۰.۵Fe۲O۴ با استفاده از شبیه سازی های دینامیک مولکولی واکنشی
محل انتشار: فصلنامه سوخت و احتراق، دوره: 17، شماره: 3
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 47
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFNC-17-3_003
تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1404
چکیده مقاله:
نانوترمیت ها به دلیل سرعت واکنش سریع، راندمان آزادسازی انرژی و عملکرد انفجاری به بسیار بالا، موضوع امیدوارکننده ای در صنعت هستند. اکسیدهای تک فلزی به عنوان اکسیدان های نانوترمیت به طور گسترده ای بررسی شدند، اما این مواد با اجزای اسیدی پیشرانه های جامد سازگاری کمی دارند که این موضوع نیاز به جایگزین های بهتر را آشکار می کند. در مقایسه با اکسیدهای تک فلزی، اکسیدهای فلزی کامپوزیتی دارای خواص منحصربه فرد خاصی شامل ساختارهای فضایی ویژه، مقاومت در مقابل محیط اسیدی و بازی، نقص شبکه فراوان، عملکرد کاتالیزوری فوق العاده و آزادسازی گرمای بالا در واکنش ترمیتی هستند که این ویژگی ها ممکن است اثرات قابل ملاحظه ای بر عملکرد احتراقی مواد نانوکامپوزیت های پرانرژی داشته باشند. هدف اصلی در این پژوهش، بررسی اثرات نانوترمیت Al+Zn۰.۵Co۰.۵Fe۲O۴ برای اولین بار بر خواص ترکیب هگزوژن (RDX) است. بنابراین، در این پژوهش با استفاده از شبیه سازی دینامیک مولکولی تاثیر نانوترمیت Al+Zn۰.۵Co۰.۵Fe۲O۴ بر خواص انفجاری ترکیب RDX به عنوان یکی از رایج ترین مواد پرانرژی، بر اساس میدان نیروی واکنشی، بررسی شده است. نتایج نشان دادند که حضور نانوترمیت Al+Zn۰.۵Co۰.۵Fe۲O۴ به طور قابل ملاحظه ای انرژی فعال سازی، فشار انفجار و سرعت انفجار ترکیب RDX را کاهش می دهد، زیرا نانوترمیت Al+Zn۰.۵Co۰.۵Fe۲O۴ به تشکیل کمتر محصولات گازی، منجر می شود. بااین وجود، دمای انفجار نانوکامپوزیت RDX+Al+Zn۰.۵Co۰.۵Fe۲O۴ نسبت به ترکیب RDX خالص به دلیل آزادسازی انرژی بالا هنگام تشکیل محصولات نانوترمیت Al+Zn۰.۵Co۰.۵Fe۲O۴، بالاتر است. پارامترهای انرژی فعال سازی، فشار انفجار، دمای انفجار و سرعت انفجار به دست آمده از شبیه سازی دینامیک مولکولی برای ترکیب RDX خالص از مقادیر kJ/mol ۷۶/۱۰۰، GPa ۹۴/۲۸، K ۶۲/۲۷۲۳ و m/s ۱۶/۷۵۶۰ به ترتیب برای نانوکامپوزیت RDX+Al+Zn۰.۵Co۰.۵Fe۲O۴ به مقادیر kJ/mol ۵۰/۶۵، GPa ۱۴/۲۷، m/s ۷۴/۷۳۸۹ و K ۵۱/۳۱۳۸ تغییر می کنند.
کلیدواژه ها:
نانوترمیت Al+Zn۰.۵Co۰.۵Fe۲O۴ ، نانوکامپوزیت RDX+Al+Zn۰.۵Co۰.۵Fe۲O۴ ، شبیه سازی دینامیک مولکولی ، انرژی فعال سازی و چپمن-ژوگت
نویسندگان
اسماعیل ایومن
خیابان فردیس بلوار اباذر اباذر ۱۲ بن بست سوم پلاک ۵۷
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :