بررسی نقش آموزه نیکی در الهیات زرتشتی
محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های ادیانی، دوره: 12، شماره: 24
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 39
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ADYAN-12-24_003
تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1404
چکیده مقاله:
نیکی در زمره بارزترین آموزه های دینی - اخلاقی در همه ادیان الهی از جمله دیانت زرتشتی است. هرچند این آموزه در سنت های مختلف دینی منزلتی والا دارد، در ابعاد و سطوح متفاوتی به آن پرداخته شده است. پژوهش حاضر به شیوه توصیفی - تحلیلی و با استناد به متون مقدس - اوستا و ادبیات پهلوی - نخست در پی تبیین نقش محوری و شاخص این آموزه در الهیات زرتشتی و سپس طرح جایگاه ممتاز نیکوکاری و گونه های آن در ادبیات مقدس زرتشتیان است. یافته های این تحقیق نشان می دهد آموزه نیکی در آیین زرتشتی به گونه ای متمایز از دیگر ادیان جهان، فراتر از یک توصیه ایمانی - اخلاقی، ارتباطی وثیق با طیف وسیعی از باورهای بنیادین دینی دارد و نقشی جوهری در الهیات این دین ایفا میکند. در آیین زرتشتی، اهورا مزدا ذات و سرچشمه نیکی است که اراده اش بر تحقق شهریاری نیکی در عالم تعلق گرفته است و در این راه نقش کارگزاران او یعنی اشو زرتشت، امشاسپندان، ایزدان، اشونان و فرشگردکرداران در برپایی این جهان آرمانی، بر مبنای این آموزه معنا پیدا می کند و تبیین می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا غلامی بادی
دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته ادیان و عرفان، گروه ادیان و فلسفه، دانشکده ادبیات و زبان های خارجی، دانشگاه کاشان،کاشان، ایران
احسان قدرت اللهی
استادیار گروه آموزشی ادیان و فلسفه، دانشکده ادبیات و زبان های خارجی، دانشگاه کاشان،کاشان،ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :