تغییر اقلیم و سازگاری با آن در جوامع شهری: نمونه موردی، ژاپن
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 75
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DPMK-14-4_005
تاریخ نمایه سازی: 19 فروردین 1404
چکیده مقاله:
زمینه و هدف بسیاری از کشورهای پیشرفته از جمله ژاپن شروع به اقداماتی در جهت سازگاری جوامع شهری خود با تغییرات اقلیمی در راستای پروتکل های اقلیمی جهان کرده اند که می تواند راهکاری برای سایر کشورها، از جمله کشور ایران در جهت سازگاری با تغییرات اقلیمی باشد. از این جهت هدف از این پژوهش مطالعه اقدامات و راهکارهای کشور ژاپن در جهت سازگاری با تغییرات اقلیمی در جوامع شهری است. این پژوهش از نوع توصیفی است.
روش روش گردآوری اطلاعات آن به صورت کتابخانه ای و فیش برداری بوده است. یافته های تحقیق در ۲ بخش بوده است.
یافته ها بخش اول: کاهش تولید گازهای گلخانه ای و سازگاری با تغییرات آب و هوایی است. نتایج در این بخش نشان می دهد در پاسخ به اثرات مختلف آب و هوایی که قبلا در ژاپن احساس شده بود، قانون سازگاری با تغییرات آب و هوا در دسامبر ۲۰۱۸ به تصویب رسید. مطابق با این قانون، کابینه ژاپن برنامه ملی سازگاری خود را در سال ۲۰۲۱ تصویب کرد. این طرح عمدتا ابتکاراتی را که باید توسط دولت انجام شود سازماندهی می کند. بخش دوم به چشم انداز شهرهای آینده ژاپن می پردازد. نتایچ نشان می دهد دولت ژاپن به توسعه شهرهای اسفنجی روی آورده است.
نتیجه گیری نتایج نشان می دهد کشور ژاپن سعی کرده است با رویکرد جدیدی، از جمله توسعه زیرساخت های متشکل از دیوارهای سبز و مناطقی شناور و تصویب قوانین با تغییرات آب و هوا سازگاری پیدا کند.
کلیدواژه ها:
Climate change ، Future cities ، Sponge cities ، Adaptation ، Japan ، تغییرات اقلیمی ، شهرهای آینده ، شهرهای اسفنجی ، سازگاری ، ژاپن
نویسندگان
شیما کیاست
Department of Environment, Electronics Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
مریم ایلانلو
Department of Geography, Mahshahr Branch, Islamic Azad University, Mahshahr, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :