بررسی علل و عوامل موثر برافزایش هزینه های بستری مجدد در بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز در سال ۱۴۰۲
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 40
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MSHS-9-4_007
تاریخ نمایه سازی: 7 فروردین 1404
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مراجعه مجدد بیماران که به علل مختلفی نظیر برگشت بیماری، عفونت، پیگیری درمان، شدت یافتن بیماری و همچنین عدم تبعیت بیمار از آموزش های ارائه شده صورت می گیرد، باعث اشغال تخت های بیمارستانی شده و هزینه های درمان را برای بیماران و بیمارستان افزایش می دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی علل و عوامل موثر برافزایش هزینه های بستری مجدد بیماران در بیمارستان امام خمینی (ره) شهر اهواز در سال ۱۴۰۲ انجام گرفته است.
روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بوده و جامعه آن بیمارانی بودند که در سال ۱۴۰۲ با همان دلیل بستری قبلی به بیمارستان مراجعه داشتند. در این پژوهش، ۲۴۰ پرونده بیمار به عنوان نمونه پژوهش به صورت تصادفی انتخاب گردید. ابزار جمع آوری چک لیست بوده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی و رگرسیون لجستیک با استفاده از نرم افزار Stata ۱۷صورت پذیرفت.
یافته ها: براساس یافته های مطالعه، بیشتر بستری مجدد (۳۰ درصد) مربوط به بخش چشم بودند و بخش های اورژانس و اورولوژی در رده های بعدی قرار گرفتند. بیشترین علت بستری مجدد عود بیماری (۵۸/۳۳ درصد) بود. میانگین هزینه های بستری مجدد ۰۴۰,۹۹۵,۱۷۹ ریال بود که بستری مجدد به دلیل عفونت (۵۷/۷۸ درصد) از کل هزینه ها را به خود اختصاص داده بود. متغیرهای تاهل و مدت اقامت بیشتر از ۵ روز، در افزایش هزینه های بستری اثر معنی دار داشتند و وجود بیمه نیروهای مسلح نیز در کاهش هزینه های بستری اثر معنی داری داشت (۰/۰۵ < p).
نتیجه گیری: بیشترین علل بستری مجدد به ترتیب عود بیماری، پیگیری درمان، عفونت و سایر علل بود. بخش های چشم، اورژانس و اورولوژی بیشترین بستری مجدد را داشتند و اکثر هزینه ها صرف بیماران عفونی شده بود. پیشنهاد می شود آموزش های مناسب به پرسنل و بیماران داده شود تا از مراجعات غیرضروری پیشگیری گردد و به پیگیری های پس از ترخیص بیماران توجه بیشتری شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید باقری فرادنبه
Assistant Professor, Department of Healthcare Services Management, School of Health, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
نرگس اسدی اصل
BSc student in Health Services Management, Student Research Committee, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :