مدل سازی اثر توام پلاسمای سرد و توان فراصوت بر خشک شدن دانه های زیره سبز در یک خشک کن هوای گرم با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی
محل انتشار: دوفصلنامه ماشین های کشاورزی، دوره: 15، شماره: 1
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 71
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAM-15-1_001
تاریخ نمایه سازی: 29 اسفند 1403
چکیده مقاله:
این مطالعه به منظور بررسی اثر زمان پلاسمای سرد (CPt) و توان امواج فراصوت (USp) بر خشک شدن دانه زیره سبز در یک خشک کن هوای گرم انجام شد. در این راستا، از یک دستگاه تولید پلاسمای سرد و یک خشک کن هیبریدی هوای گرم- فراصوت در مقیاس آزمایشگاهی استفاده شد و روش های خشک کردن به گونه ای برنامه ریزی شد که اثرات CPt و USp در خشک کردن دانه ها به صورت منفرد یا ترکیبی دخالت داشته باشند. زمان های مختلف پیش تیمار پلاسمای سرد (۱۵ و ۳۰ ثانیه)، توان های امواج فراصوت (۶۰، ۱۲۰ و ۱۸۰ وات) و دمای هوای خشک شدن (۳۰، ۳۵ و ۴۰ درجه سانتی گراد) برای مطالعه تغییرات زمان خشک کردن، ضریب نفوذپذیری موثر رطوبت، مصرف انرژی، تغییر رنگ کل، نیروی گسیختگی بذر زیره سبز انجام گرفت. از سه شبکه عصبی مصنوعی معروف شامل شبکه عصبی مبتنی بر موجک (WNN)، پرسپترون چندلایه (MLPNNs)، تابع پایه شعاعی (RBFNNs) و تحلیل رگرسیون چندگانه درجه دوم (MQR) برای مدل سازی ورودی های مذکور و پارامترهای خشک کردن استفاده شد. بر اساس نتایج مدل سازی، بهترین برازش خطی بین داده های تجربی و مقادیر پیش بینی شده توسط مدل سازی شبکه عصبی WNN با حداکثر R۲،۰.۹۲ و ۰.۸۳ به ترتیب برای داده های آموزش و تست به دست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسلم نامجو
گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران
مهدی مرادی
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
محمد امین نعمت اللهی
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
حسین گلبخشی
گروه مکانیک، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :