تاثیر افزودن کمپوست لجن فاضلاب اصلاح شده با مواد آلی و بایوچار حاصل از آن بر غلظت عناصر سنگین گل آهار(Zinnia elegans L.)
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 40
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
URDCONF16_008
تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1403
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تاثیر افزودن کمپوست لجن فاضلاب اصلاح شده با مواد آلی و بایوچار حاصل از آن بر غلظت عناصر سنگین گل آهار، آزمایشی گلدانی در قالب طرح پایه ی بلوک های کامل تصادفی در۱۳ تیمار و سه تکرار در گلخانه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال۱۴۰۲ اجرا شد. تیمار ها شامل: لجن فاضلاب خام، بایوچار لجن فاضلاب، کمپوست کاه برنج، بایوچار کمپوست کاه برنج، کمپوست سرشاخه مرکبات، بایوچار کمپوست سرشاخه مرکبات (همگی در دو سطح نیم و یک درصد) و تیمار شاهد بود. با توجه به نتایج، بیشترین میزان سرب در اندام هوایی و ریشه گیاه آهار در تیمارلجن فاضلاب یک درصد (۱SS) حاصل شد. همچنین تیمارلجن فاضلاب یک درصد (۱SS) بیشترین غلظت نیکل در اندام هوایی و ریشه گیاه آهار را داشت که نسبت به شاهد به ترتیب به میزان۶۸و۹۵درصد افزایش پیدا داشتند. با بررسی نتایج، بیشترین میزان کادمیم در اندام هوایی و ریشه گیاه آهار به ترتیب با میانگین۳۵/۲و۶۵/۲میلی گرم بر کیلوگرم به تیمار لجن فاضلاب یک درصد (۱SS) اختصاص یافت وبا تبدیل لجن فاضلاب به کمپوست و همچنین بایوچار، غلظت عناصر سنگین مخصوصا در بایوچارها کاهش یافت. بنابراین می توان نتیجه گرفت که کاربرد بایوچارهای لجن فاضلاب، کمپوست کاه برنج و کمپوست سرشاخه مرکبات منجر در مقایسه با لجن فاضلاب، سبب کاهش غلظت عناصر سنگین در گیاه آهار می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدعلی بهمنیار
استاد،گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
سید مصطفی عمادی
دانشیار،گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
سید علیرضا موسوی الیردی
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران