نقش مهارت های شناختی در میزان موفقیت ورزشی کارکنان نظامی در رشته دفاع شخصی
محل انتشار: فصلنامه طب دریا، دوره: 6، شماره: 4
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 32
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMARMED-6-4_007
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مامورین نیروی انتظامی برای انجام موفقیت آمیز ماموریت های محوله باید از آمادگی و توان رزمی بالایی برخوردار باشند. هدف از این تحقیق بررسی نقش مهارت های شناختی در میزان موفقیت ورزشی کارکنان نظامی در رشته دفاع شخصی بود.
روش ها: تحقیق حاضر از نوع توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی ورزشکاران کارکنان نظامی در رشته دفاع شخصی استان تهران و البرز در سال ۱۴۰۲ بودند که تعداد آن ها بیش از ۴۰۰۰ نفر برآورد شد. نمونه های مورد نیاز با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند و و پرسشنامه موفقیت ورزشی (sss)-فرم کوتاه و پرسشنامه محقق ساخته مهارتهای شناختی بین ۴۰۰ نفر از ورزشکاران کارکنان نظامی در رشته دفاع شخصی استان البرز و تهران پخش و جمع آوری گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و رگرسیون چندگانه استفاده شد.
یافته ها: نتایج جدول خلاصه مدل نشان داد که ضریب همبستگی (۸۲۹/۰) و ضریب تعیین (۶۵۵/۰) و همچنین ضریب تعیین اصلاح شده (۶۴۹/۰) محاسبه شده است، به نظر می رسد که مدل رگرسیونی مناسب است. متغیرهای پردازشهای بینایی (۵۵۸/۰=Beta)، سرعت پردازش (۱۷۳/۰=Beta) و پردازشهای شنوایی(۱۲۸/۰=Beta) و کارکردهای اجرائی(۱۲۵/۰=Beta) به ترتیب بهترین متغیر برای پیش گویی موفقیت ورزشی است (۰۰۰۵/۰P<).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق می توان بیان کرد که برای افزایش موفقیت ورزشی در رشته دفاع شخصی باید بر بهبود پردازش های بینایی، سرعت پردازش، پردازشهای شنوایی و کارکردهای اجرائی به ترتیب تاکید کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید فردین قیصری
Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran
حمید رضا مقامی
دانشگاه علامه طباطبایی
علی نیازی پور
پژوهشگاه نیروی انتظامی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :