مروری بر نانو بیوهیبریدهای رس LDH و کاربردهای آن در پزشکی
محل انتشار: ششمین کنگره سرامیک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,450
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICC06_116
تاریخ نمایه سازی: 11 دی 1385
چکیده مقاله:
پیشینه استفاده از رس ها در کاربردهای درمانی به گذشته های بسیار دور بازمی گردد . امروزه رس های آنیونی یا Layered Double Hydroxide(LDH) با ظرفیت بالای تعویض آنیون به عنوان سیستم میزبان در حوزه مواد نانوبیوهیبرید مورد استفاده قرار می گیرند . از خصوصیات ویژه LDH می توان به زیست سازگاری بسیارخوب، تمایل شدید به جذب یون
کربنات، پایداری شیمیایی وابسته به pH و در دسترس بودن آن اشاره کرد . بسیاری از بیومولکول های دارای بارمنفی - از جمله ویتامین ها، DNA و اسیدهای آلی - می توانند با LDH تشکیل بیوهیبرید بدهند . فرآیند تعویض آنیونی، که در اصطلاح Intercalation نامیده می شود، فرآیندی است که در آن یک مولکول م یهمان به شبکه میزبان معرفی می گردد؛ بدون اینکه ساختار میزبان دچار تغییر گردد . در زمان جای گیری مولکول میهمان، آنیون قبلی از بین لایه ها خارج می شود . این فرآیند از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا با تغییر آنیون های بین لایه ای می توان خصوصیات شیمیایی، الکتر یکی، اپتیکی و مغناطیسی متفاوتی را در شبکه میزبان ایجاد کرد . نانوبیوهیبریدهای LDH را توسط روش های ساده همرسوبی، تعویض آنیونی و بازسازی مجدد می توان تهیه کرد . برخی از کاربردهای مهم LDH در سیستم های رهایش کنترل شده دارو و دارورسانی، بیوسنسورها و سیستم های کد گذاری ژنتیکی می باشد . از روش های مشخصه یابی این هیبریدها می توان به PXRD ،FTIR تکنیک های اسپکتروسکوپی و تکنیک های تصویر برداری نظیر SEM ،و TEM اشاره کرد .
تاریخچه، ساختار، وبژگی ها، روش های تهیه، مشخصه یابی و همچنین کاربردهای LDH در این مقاله مرور شده است .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهران صولتی هشجین
گروه بیومتریال دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
سارا شفیعی
گروه بیومتریال دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :