سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی شاخص های سازه ساختمانی و دسترسی به شبکه فاضلاب عمومی در جهت افزایش پایداری و زیست پذیری شهری (مطالعه موردی: شهرک بزین، منطقه ۱۰ شهرداری شیراز)

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 59

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PSHCONF26_178

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1403

چکیده مقاله ارزیابی شاخص های سازه ساختمانی و دسترسی به شبکه فاضلاب عمومی در جهت افزایش پایداری و زیست پذیری شهری (مطالعه موردی: شهرک بزین، منطقه ۱۰ شهرداری شیراز)

مقدمه:شاخص های سازه و فاضلاب نقش کلیدی در زیست پذیری شهری و به ویژه در بافت های فرسوده ایفا می کنند. کیفیت سازه ها و سیستم های فاضلاب به طور مستقیم بر سلامت، ایمنی و رفاه شهروندان تاثیر می گذارد. در بافت های فرسوده، ناکارآمدی این شاخص ها چالش های جدی ایجاد می کند. چرخه بهسازی و نوسازی با بهبود زیرساخت ها و ارتقای شاخص های فنی، گامی اساسی در جهت افزایش زیست پذیری و پایداری شهری محسوب می شود.مواد و روش ها:این پژوهش از نظر هدف، کاربردی-توسعه ای و از نظر روش، توصیفی-تحلیلی است. در فرآیند تحلیل ها از روش های تحلیل فضایی استفاده شده است. هدف مطالعه، بررسی زیست پذیری شهری با استفاده از دو شاخص کلیدی، یعنی سازه و اتصالات ساختمانی و دسترسی به سیستم فاضلاب عمومی در سطح محلات شهری (سطوح خردتر از مناطق) با بهره گیری از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) است. در این پژوهش، از نرم افزارهای Excel، ArcGIS و Google Earth استفاده شده است. نتایج: بر اساس یافته ها، حدود ۸۱ درصد از قطعات مسکونی به شبکه فاضلاب عمومی متصل هستند، در حالی که ۱۹ درصد فاقد این اتصال می باشند. همچنین، وضعیت واحدهای ساختمانی بر حسب نوع مصالح و سازه به کار رفته شده در آنها نشانگر آن است که در این شهرک ۷۰ درصد قطعات هم مصالح و هم سازه ی مقاوم دارند و ۳۳ درصد قطعات، مصالح یا سازه ی مناسب ندارد.نتیجه گیری: بر اساس یافته ها، ۸۱ درصد از قطعات مسکونی به شبکه فاضلاب متصل هستند، اما ۱۹ درصد همچنان فاقد این اتصال اند که تهدیدی برای زیست پذیری شهری است. همچنین، ۷۰ درصد قطعات از نظر مصالح و سازه مقاوم هستند، در حالی که ۳۰ درصد فاقد مصالح یا سازه مناسب اند. این وضعیت نشان دهنده ضرورت تسریع در برنامه های بهسازی و نوسازی برای ارتقای کیفیت زندگی و پایداری شهری است

کلیدواژه های ارزیابی شاخص های سازه ساختمانی و دسترسی به شبکه فاضلاب عمومی در جهت افزایش پایداری و زیست پذیری شهری (مطالعه موردی: شهرک بزین، منطقه ۱۰ شهرداری شیراز):

نویسندگان مقاله ارزیابی شاخص های سازه ساختمانی و دسترسی به شبکه فاضلاب عمومی در جهت افزایش پایداری و زیست پذیری شهری (مطالعه موردی: شهرک بزین، منطقه ۱۰ شهرداری شیراز)

فاطمه امجدی نیا

کارشناس فنی و شهرسازی منطقه هفت، شهرداری شیراز

مقاله فارسی "ارزیابی شاخص های سازه ساختمانی و دسترسی به شبکه فاضلاب عمومی در جهت افزایش پایداری و زیست پذیری شهری (مطالعه موردی: شهرک بزین، منطقه ۱۰ شهرداری شیراز)" توسط فاطمه امجدی نیا، کارشناس فنی و شهرسازی منطقه هفت، شهرداری شیراز نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی بیست و ششمین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله GIS،سازه و مصالح ساختمانی، فاضلاب شهری، زیست پذیری شهری، شهرداری شیراز هستند. این مقاله در تاریخ 23 اسفند 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 59 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه:شاخص های سازه و فاضلاب نقش کلیدی در زیست پذیری شهری و به ویژه در بافت های فرسوده ایفا می کنند. کیفیت سازه ها و سیستم های فاضلاب به طور مستقیم بر سلامت، ایمنی و رفاه شهروندان تاثیر می گذارد. در بافت های فرسوده، ناکارآمدی این شاخص ها چالش های جدی ایجاد می کند. چرخه بهسازی و نوسازی با بهبود ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی شهرداری شیراز و شهرداری طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی شاخص های سازه ساختمانی و دسترسی به شبکه فاضلاب عمومی در جهت افزایش پایداری و زیست پذیری شهری (مطالعه موردی: شهرک بزین، منطقه ۱۰ شهرداری شیراز) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.