تجزیه زیستی رنگ زای آزو کنگو قرمز با استفاده از باکتری Lysinibacillus Capsici تثبیت شده بر روی حامل زیستی فوم پلی اورتان در بیورآکتور بستر متحرک
محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 35، شماره: 3
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 59
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_WWJ-35-3_003
تاریخ نمایه سازی: 22 اسفند 1403
چکیده مقاله:
نگرانی از پایداری زیستی، سمیت و پتانسیل اختلال در اکوسیستم های آبی و سلامت انسان، رنگ زا های آزو را به یک مسئله جدی زیست محیطی در فاضلاب های صنعتی تبدیل کرده است. در این راستا، دسته باکتری های ایزوله شده از فاضلاب آلوده به رنگ زا در یک بیورآکتور بستر متحرک با حامل های زیستی فوم پلی اورتان برای تجزیه زیستی رنگ زا آزو کنگو قرمز استفاده شد. بر اساس پایگاه داده (eztaxon) EzBioCloud، باکتری غالب که از طریق استخراج DNA، PCR و بارگذاری توالی(۱۶S-rRNA) شناسایی شد که بیشترین تشابه را با باکتری Lysinibacillus Capsici PB۳۰۰(T) داشت. کارایی حذف رنگ زا و COD در MBBR در ارتباط با پارامترهای زمان فرایند، نسبت پر شدگی و غلظت رنگ زا بررسی شد. حذف رنگ زا در این سیستم بهینه سازی شد که در آن، pH برابر ۲/۰ ± ۷، دما برابر ۰/۱ ± ۳۵ درجه سلسیوس و COD برابر ۹۸۰ میلی گرم در لیتر ثابت نگه داشته شدند. بیشترین کارایی حذف رنگ زا و COD به ترتیب ۹۲ و ۱/۸۵ درصد پس از ۷۲ ساعت در غلظت رنگ زا ۵۰ میلی گرم در لیتر و نسبت پر شدگی ۴۰ درصد به دست آمد. مدل سازی سینتیک برای مطالعه تجزیه زیستی استفاده شد. مقدار R۲ مدل مرتبه اول برابر ۹۴۵۷/۰ و برای مدل مرتبه دوم برابر ۹۷۹۱/۰ بود. مدل سینتیک مرتبه دوم (معادله گراو) پیش بینی دقیق تری از تجزیه رنگ زا را در سیستم MBBR توصیف کرد. این پژوهش تجزیه موفقیت آمیز رنگ زای آزو کنگو قرمز را با استفاده از باکتری های تثبیت شده بر روی حامل های زیستی PUF در بیورآکتور MBBR تایید می کند.
کلیدواژه ها:
رنگ زای آزو کنگو قرمز ، فوم پلی اورتان ، بیورآکتور بستر متحرک ، Lysinibacillus Capsici PB۳۰۰ (T) ، تجزیه زیستی
نویسندگان
سروش دیانی نجف آبادی
کارشناسی ارشد مهندسی عمران- محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
مریم حسنی زنوزی
استادیار، گروه مهندسی آب و محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
رویا علی عسکریان
کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی سلولی مولکولی و میکروبیولوژی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :