بررسی تاثیر استفاده از روش حرارتی- بیولوژیکی در خط برگشت لجن بر روی پارامترهای بیوسنتیکی فرایند لجن فعال و میزان لجن مازاد تولیدی
محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 35، شماره: 3
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 73
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_WWJ-35-3_005
تاریخ نمایه سازی: 22 اسفند 1403
چکیده مقاله:
حجم لجن تولیدی و خصوصیات آن بستگی به دو مشخصه کمی و کیفی فاضلاب، فرایند تصفیه و نیز شرایط بهره برداری دارد. تولید نسبتا بالای لجن بیولوژیکی مازاد به عنوان یکی از اشکالات اصلی فرایندهای هوازی مورد استفاده در تصفیه بیولوژیکی فاضلاب به حساب می آید. این پژوهش در تصفیه خانه صنعتی موجود کارخانه قند پارس شیراز با ظرفیت ۵ مترمکعب در روز انجام شد. در این پژوهش، اثرات تغییرات دما در تانک آنوکسیک و در خط برگشت به منظور افزایش حذف بیولوژیکی لجن، کاهش لجن مازاد بیولوژیکی و همچنین تاثیرات تغییر دما بر روی پارامترهای بیوسنتیکی در سیستم لجن فعال بررسی شد. میانگین مقدار به دست آمده ضریب تولید بیومس (Y) یا بازده رشد در بازه ۱۰۰ روزه مطالعاتی پس از رسیدن راکتور بیولوژیکی به حالت پایدار به طور میانگین در شرایط وضعیت موجود از ۷۵/۰ به ۵۴/۰ در دمای لجن برگشتی ۴۰ درجه سلسیوس و به ۳۸/۰ در دمای ۵۰ درجه سلسیوس و ۳۰/۰ در دمای ۶۰ درجه سلسیوس برحسب gMLSS/gCOD رسیده است. این پژوهش نشان داد که هر چند با افزایش دمای لجن برگشتی ضریب تولید بیومس کاهش می یابد، ولی بر کیفیت خروجی پساب از نظر کیفیت و پارامترهای بیوسنتیکی نیز تاثیر منفی می گذارد. نتایج پژوهش نشان داد که بیوراکتور متعارف موجود، با تغییر در دمای لجن برگشتی در دمای ۴۰ درجه سلسیوس به مراتب بازدهی بالاتری در موارد حذف آلاینده ها، محدوده متعارف پارامترهای بیوسنتیکی، کاهش میزان ضریب تولید لجن و لجن مازاد دفعی دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نعیم بنی سعید
دانشجوی دکترای مهندسی محیط زیست- آب و فاضلاب، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
افشین تکدستان
استاد مرکز تحقیقات فناوری های زیست محیطی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران
محبوبه چراغی
استادیار و مدیر گروه مهندسی محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
علی افروس
استادیار گروه مهندسی آب، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
رضا جلیل زاده
دانشیار، گروه مهندسی محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :