بررسی تاثیر دما، رطوبت محیط و وزش باد بر فاصله اجتماعی ایمن در دوران پاندمی ها (مطالعه موردی ویروس کرونا)
محل انتشار: فصلنامه بهداشت در عرصه، دوره: 12، شماره: 3
سال انتشار: 782
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: انگلیسی
مشاهده: 46
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHF-12-3_007
تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1403
چکیده مقاله:
چکیده زمینه و اهداف: در مطالعه پیش رو تاثیر دما، رطوبت محیط و وزش باد بر انتقال و انتشار ویروس های ناشی از سرفه ی افراد و تعیین فاصله اجتماعی ایمن برای جلوگیری از گسترش پاندمی مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روش ها: به منظور شبیه سازی نحوه انتقال و انتشار قطرات سرفه، یک مجموعه آزمایشگاهی طراحی شد. مجموعه آزمایشگاهی شامل یک مدار هیدرولیکی، سیستم دمنده، سیستم کنترل دما و دستگاه تولید رطوبت به ترتیب برای شبیه سازی پاشش قطرات سرفه افراد، باد، دمای محیط و رطوبت محیط بود. در این پژوهش از روش پردازش تصویر برای ارزیابی انتقال و انتشار قطرات استفاده شد. ملاحظات اخلاقی در تمام مراحل مطالعه رعایت شد.
یافته ها: پردازش تصاویر نشان داد که با ثابت نگه داشتن درصد رطوبت فضای آزمایشگاه و تغییر دمای محیط بین ۱۷/۱ تا ۴۶/۷ درجه سانتی گراد، تغییرات دما تاثیر معنی داری بر انتشار قطرات ندارد. همچنین با ثابت نگه داشتن دمای محیط و تغییردادن رطوبت محیط بین ۱۰ تا ۸۰ درصد، تغییرات رطوبت تاثیر معنی داری بر انتشار قطرات نداشت. در این شرایط قطرات پس از طی کردن مسافت ۰/۱۰±۱/۶ و ۰/۱۰±۲/۱ متر به ترتیب به ارتفاع ۱/۵۵ و ۱/۰۵ متر رسیدند. متغیرهای سرعت و جهت وزش باد تاثیر معنی داری بر انتقال و انتشار قطرات دارند.
نتیجه گیری: سرعت و جهت وزش باد مهم ترین پارامتر در انتقال و انتشار ویروس های ناشی از سرفه افراد بوده و تعیین فاصله اجتماعی ایمن بر مبنای این پارامتر تعیین می گردد. به طور کلی در محیط بدون وزش باد فاصله اجتماعی ایمن بین افراد ۰/۱۰± ۱/۶۳ متر پیشنهاد می شود. کلمات کلیدی: Covid-۱۹، دما، رطوبت، وزش باد، فاصله اجتماعی ایمن
نویسندگان