درمان سرطان پستان در موش Balb/C با استفاده از سلول های دندریتیک
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 70
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-32-6_007
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در زنان و دومین عامل مرگ ومیر در میان زنان است و حدود یک چهارم سرطان های زنان در کشور مربوط به سرطان سینه است. شیوع و تعداد بالای افراد مبتلا به این نوع سرطان در کشور ما ضرورت انجام تحقیقات بیشتر برای کشف سازوکارهای سرطان و ابداع روش های درمانی موثر را آشکار می سازد. سلول های دندریتیک به عنوان تامین کننده حرفه ای آنتی ژن ها، با برداشت و پردازش آنتی ژن ها، نقش مهمی در کنترل و هدایت پاسخ ایمنی در برابر بیماری های مختلف به ویژه سرطان ایفا می کنند.
مواد و روشها: برای القای سرطان سینه در موش های Balb/C از رده سلولی ۴T۱ استفاده شد. پس از القای تومور، حیوانات به طور تصادفی به سه گروه ۸تایی تقسیم گردیدند. گروه ها شامل کنترل سالم، کنترل تومور و گروه تحت درمان با سلول های دندریتیک استخراج شده از مغز استخوان بودند. پس از ایجاد تومور قابل لمس در آن ها، هریک از آن ها با یک میلیون سلول دندریتیک دو بار به فاصله دو هفته تحت درمان قرار گرفتند. در طول دوره درمان، وزن بدن موش ها اندازه گیری شد. وزن تومور نیز اندازه گیری و نمونه بافت پستان نیز برای بررسی پاتولوژی جدا گردید؛ همچنین در طول دوره ۹ روزه کشت سلولی دندریتیک، از سلول ها با استفاده از میکروسکوپ عکس برداری شد. برای تحلیل داده ها از روش آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون دانکن در نرم افزار SPSS vol.۲۴ استفاده گردید.
یافته های پژوهش: نسبت وزن تومور به وزن بدن در گروه درمان با سلول های دندریتیک کاهش یافت و میزان کاهش وزن تومور در این گروه نسبت به گروه کنترل تومور جبران شد و میزان مهار رشد تومور در گروه دریافت کننده سلول های دندریتیک به طور معنی داری بیشتر بود. تعداد سلول های ایمنی در بافت تومور در گروه درمان شده با سلول های دندریتیک افزایش یافت.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج می توان گفت که درمان با سلول های دندریتیک برای درمان تومورهای پستان باعث تقویت پاسخ ایمنی در برابر تومور می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نوروز دلیرژ
Dept of Microbiology, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran
اکرم زنگنه
Dept of Microbiology, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran
ساناز شیخ زاده
Dept of Microbiology, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran
ناصر عباسی
Biotechnology and Medicinal Plants Research Center, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :