پپیشگویی تمایل اتصال تعدادی از مشتقات ایماتینیب به عنوان مهارکننده های تیروزین کیناز بر اساس بهینه سازی مونت کارلو
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 59
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-32-4_006
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: بیماری لوسمی میلوئید مزمن نوعی از سرطان خون است که به تولید ژن جدیدی به نام BCR-ABL منجر می شود و حاوی دستورالعمل تولید پروتئین تیروزین کیناز توسط سلول های غیرطبیعی خون است. داروی ایماتینیب برای درمان این سرطان استفاده می گردد که با مهار آنزیم تیروزین کیناز BCR-ABL، از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری می کند.
مواد و روشها: به منظور پیشگویی تمایل اتصال ۵۵۵ ترکیب از مشتقات ایماتینیب به عنوان مهارکننده ABL-BCR تیروزین کیناز، مدل سازی رابطه کمی ساختار-فعالیت (QSAR) با استفاده از روش مونت کارلو انجام شد. داده ها به صورت تصادفی به چهار سری آموزش، آموزش منفعل، کالیبراسیون و آزمون تقسیم و به صورت تصادفی ۳ بار تکرار گردید.
یافته های پژوهش: نتایج حاصل از سه تقسیم تصادفی، مدل های قابل اعتمادی را برای پیش بینی مجموعه آزمون های خارجی با ضریب همبستگی (R۲) و ضریب همبستگی اعتبارسنجی متقاطع (Q۲) در محدوده ۸۷۷۵/۰-۸۵۷۵/۰ و ۷۷۹۳/۰-۷۶۲۰/۰ نشان داد؛ درنتیجه، مدل های به دست آمده به شناسایی توصیفگرهای هیبریدی برای افزایش و کاهش تمایل اتصال (Ki) به عنوان مهارکننده BCR-ABL تیروزین کیناز کمک می کنند. تفسیر مکانیکی مدل به صورت گزارشی از توصیفگرهای کاهنده و افزاینده pKi و همچنین مثال هایی از این توصیفگرها آمده است.
بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که مدل های طراحی شده می تواند در تخمین اثر بیولوژیکی مشتقات ایماتینیب پیشنهادی توسط محققان و متخصصان شیمی دارویی بسیار موثر باشد؛ بنابراین، با صرف هزینه و زمان کمتر و پیش از انجام آزمایش های برون تن یا درون تن می توان آثار بیولوژیک احتمالی آن را پیش بینی کرد.
کلیدواژه ها:
Quantitative structure-activity relationship (QSAR) ، Chronic myeloid leukemia ، Imatinib derivatives ، Tyrosine kinase inhibitor ، Binding affinity ، QSAR ، لوسمی مزمن میلوئیدی ، مشتقات ایماتینیب ، مهارکننده های تیروزین کیناز ، تمایل اتصال
نویسندگان
شهرام لطفی
Dept of Chemistry, Payame Noor University (PNU), Tehran, Iran
شهین احمدی
Dept of Pure and Pharmaceutical Chemistry, Faculty of Pharmaceutical Chemistry, Tehran medical sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
شراره وردست باغمیشه
Faculty of Pharmacy, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
علی الماسی راد
Dept of Pure and Pharmaceutical Chemistry, Faculty of Pharmaceutical Chemistry, Tehran medical sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :