تحلیل ترمودینامیک یک سیستم نوین ترکیبی چرخه های دی اکسید کربن گذر بحرانی و کالینا ۱۱ ازچاه های زمین گرمایی سبلان
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 19، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 100
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-19-2_009
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1403
چکیده مقاله:
در شمال غرب ایران در منطقه سبلان دو چاه با شرایط دمایی و فشاری متفاوت مورد بهره برداری قرار گرفته است. با توجه به مشخصات ترمودینامیک چاه ها، چرخه ترکیبی جدید (چرخه ترکیبی تبخیر آنی با چرخه دی اکسید کربن گذر بحرانی و کالینا۱۱) برای زمین گرمایی سبلان پیشنهاد شده است. در چرخه های کالینا ۱۱ و گذر بحرانی دی اکسید کربن داخل مبدل های حرارتی که سیال در حال افزایش دما است شیب تغییر دمایی متفاوتی دارد، بنابراین یک روش جدید برای پیداکردن محل نقطه تنگش و سایر مشخصات ترمودینامیک مبدل پیشنهاد شده است. تاثیر نسبت به فشار بالای کالینا، غلظت آمونیاک، نسبت فشار چرخه گذر بحرانی دی اکسید کربن، اختلاف دمای نقاط تنگش و فشار جداسازها روی بازده حرارتی و اگزرژی چرخه ترکیبی پیشنهادی مورد مطالعه قرار گرفت، سپس چرخه ترکیبی پیشنهادی مورد بهینه سازی ترمودینامیک با استفاده از نرم افزار ای ای اس (حل معادلات مهندسی) قرار گرفت. براساس شرایط عملکرد بهینه، توان خالص چرخه ترکیبی ۲۰۰۴۶کیلووات، بازده حرارتی ۱۷/۱۵%، تخریب اگزرژی ۸۲۵۹کیلووات و بازده اگزرژی ۶۵/۷۴% محاسبه شده است. مشخص شده که برای چرخه پیشنهادی در این مقاله توان خالص تولیدی ۱۷/۵۵%، بازده حرارتی ۱۷/۵۵% و بازده اگزرژی برای چرخه ترکیبی ۲۰/۰۴% نسبت به چرخه های پیشنهادی قبلی ارتقا یافته است.
کلیدواژه ها:
Thermodynamic analysis ، Sabalan Geothermal Power Plant ، Kalina ۱۱ ، Transcritical CO۲ Cycle ، تحلیل ترمودینامیک ، نیروگاه زمین گرمایی سبلان ، چرخه کالینا ۱۱ ، چرخه دی اکسید کربن گذر بحرانی
نویسندگان
مهران عبدالعلی پورعدل
Mechanical Engineering Department, Engineering Faculty, Urmia University, Urmia, Iran
شهرام خلیل آریا
Mechanical Engineering Department, Engineering Faculty, Urmia University, Urmia, Iran
صمد جعفرمدار
Mechanical Engineering Department, Engineering Faculty, Urmia University, Urmia, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :