بررسی آزمایشگاهی اثر میکرو الیاف های طبیعی بر چقرمگی شکست مود I چندلایه های کامپوزیتی با الیاف بافته شده
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 22، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 58
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-22-2_001
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1403
چکیده مقاله:
در مطالعه حاضر به بررسی اثر میکرو الیاف های طبیعی (ذرات کرک) بر چقرمگی شکست مود I چندلایه های کامپوزیتی با الیاف بافته شده پرداخته شده است. به همین منظور نمونه های تیر دو لبه یکسر گیردار (DCB) با استفاده از روش لایه چینی دستی و با چیدمان ۲۸]۰[ ساخته شده اند. برای بررسی اثر ذرات میکرو کرک بر چقرمگی شکست، نمونه هایی با دو درصد وزنی مختلف (۱% وزنی و ۳% وزنی) ساخته شده و نتایج بدست آمده با نمونه با رزین اپوکسی خالص مقایسه گردیده است. نتایج آزمایشگاهی نشان می دهد که با افزایش مقدار ذرات کرک، مقدار چقرمگی بین لایهای شروع تورق افزایش داشته است. مقدار بهبود چقرمگی شکست شروع برای نمونه DCB با %۱ و %۳ وزنی کرک به ترتیب %۶۷.۱۵ و %۷۱.۹۶ موجب افزایش شده است که علت این امر به نقش کرک در ناحیه غنی از رزین در نوک ترک بر می گردد که مانع شروع تورق در این ناحیه شده است. بر خلاف چقرمگی شکست شروع، چقرمگی شکست رشد با اضافه کردن ذرات کرک به رزین کاهش یافته است. در حین رشد تورق از آنجائیکه این الیاف به دلیل تجمع و کلوخگی در فصل مشترک تورق موجب ایجاد نواحی تمرکز تنش می گردند، در نتیجه میکرو الیاف های کرک نتوانسته اند مقدار چقرمگی شکست رشد را افزایش داده و در بعضی موارد موجب کاهش اندک چقرمگی شکست رشد تورق شده است. همچنین به منظور بررسی مکانیزم های آسیب، از سطوح شکست نمونه ها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی عکسبرداری شده است.
کلیدواژه ها:
Micro cork particles ، Mode l fracture ، Double cantilever beam ، Delamination ، Laminated composite ، ذرات میکرو کرک ، مود I شکست ، تیر دو لبه یکسر گیردار ، تورق ، چندلایه های کامپوزیتی
نویسندگان
علی زین العابدین بیگی
Master of Science Student, Department of Mechanical Engineering, Tarbiat Modares University
مظاهر سلامت طلب
Assistant professor, Department of Mechanical Engineering, Arak University of Technology, Arak, Iran
امین فرخ آبادی
Associate Professor, Department of Mechanical Engineering, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
حسن مسلمی نائینی
Professor, Department of Mechanical Engineering, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :