تحلیل شکست نرم نانوکامپوزیت های شیاردار اپوکسی تقویت شده با نانوذرات گرافن اکسید با استفاده از مفهوم ماده معادل
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 24، شماره: 4
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 90
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-24-4_002
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1403
چکیده مقاله:
در این مقاله، ظرفیت باربری نمونههای نانوکامپوزیت زمینه پلیمری دارای شیار vشکل نوک گرد ساخته شده از رزین اپوکسی LR ۶۳۰ و نانو گرافن اکسید، به هر دو روش تجربی و تئوری در شرایط مود بازشوندگی خالص، مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا خواص مکانیکی رزین اپوکسی خالص و نانوکامپوزیت، توسط آزمون کشش و خمش سه نقطه، به منظور ساخت نمونههای مورد مطالعه، تعیین شد. از صفحات مستطیلی شامل یک سوراخ لوزی شکل در مرکز با چهار گوشه شیاردار با زاویهی شیار ۶۰ درجه و شعاعهای ۲،۱و ۴ میلیمتر در نوک آن، به عنوان نمونه برای آزمون شکست، استفاده شد. سپس نمونهها تحت بارگذاری کششی تک محوره قرار گرفتند و ظرفیت باربری آنها اندازه گیری شدند. سپس برای پیش بینیهای تئوری بهدلیل رفتار نرم نمونههای مورد بررسی، از ترکیب روش مفهوم ماده معادل (EMC) با یک معیار شکست ترد شناخته شده به نام معیار بیشترین تنش محیطی (MTS)، استفاده شد و بعد از آن نتایج تجربی و تئوری باهم مقایسه شدند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که با افزودن نانوذره به رزین اپوکسی، استحکام آن حدود ۸% بهبود پیدا میکند. همچنین مشاهده شد که بیشترین اختلاف نتایج تئوری و تجربی مربوط به ظرفیت باربری، مربوط به شیار با شعاع ۴ میلیمتر و حدود ۲/۹% میباشد. در نهایت مشاهده شد، معیار ترکیبی جدید بهخوبی میتواند، بدون نیاز به تحلیلهای زمانبر و پیچیده الاستوپلاستیک، نتایج تجربی به دستآمده برای نمونههای نانو کامپوزیتی را پیشبینی کند.
کلیدواژه ها:
Polymer Based Nanocomposite ، Ductile Fracture ، Equivalent Material Concept ، V-Shaped Notch ، Graphene Oxide ، نانوکامپوزیت ، زمینه پلیمری شکست نرم ، مفهوم ماده معادل ، شیار وی شکل ، گرافن اکساید
نویسندگان
احمد قاسمی قلعه بهمن
Semnan University
مهدی قره باش
Semnan University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :