مقایسه عملکرد استحصال آب باران به دو روش معماری سنتی و نوین

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 48

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RWCS13_038

تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1403

چکیده مقاله:

استحصال آب از دیرباز مورد توجه ساکنان مناطق مختلف به ویژه مناطق گرم و خشک که محدودیت دسترسی به آب را دارند، بوده است. می زان جمع آوری آب به عوامل مختلفی از جمله نوع معماری و مصالح بکارگرفته شده در بنا مرتبط می شود. در این پژوهش دو بنا با معماری متفاوت سنتی و نوین اما با شرایط یکسان از نظر موقعیت مکانی و مساحت مشابه در شهرستان گناباد انتخاب گردید. حجم آب استحصال شده ناشی از این مقدار بارش در دو بنای سنتی و نوین با مساحت و شرایط آب و هوایی یکسان در این شهرستان به ترتیب ۷۷.۵ و ۹.۶ مترمکعب محاسبه شد. نتایج نشان داد که بر مبنای حجم آب باران استحصال شده از دو ساختمان مورد مطالعه، راندمان جمع آوری آب باران ساختمان با بنای نوین حدود ۱۳.۱ مترمکعب بیشتر از ساختمان سنتی است، که علت آن مقاومت بالا مصالح بکار رفته در ساختمان های نوین است که مانع از جذب و نفوذ آب به خود هستند.

نویسندگان

رخساره خشتابه

دانشجوی دکتری مدیریت و کنترل بیابان، گروه مدیریت مناطق خشک و بیابانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

حمیدرضا عسگری

دانشیار دانشکده مرتع و آبخیزداری، گروه مدیریت مناطق خشک و بیابانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

مرتضی اکبری

دانشیار دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، گروه مدیریت مناطق خشک و بیابانی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران.