بررسی نﻘش تخلخل در خودسایه اندازی و کاهش انرژی دریافتی جدارهها در ساختمانهای اقلیم گرم و مرطوب
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 40
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BSNT-9-4_002
تاریخ نمایه سازی: 9 اسفند 1403
چکیده مقاله:
اهداف: امروزه مصرف بیرویه انرژی به یکی از مهمترین دغدغههای زندگی بشری تبدیل شده است و بهکارگیری راهکارهای کاهش مصرف انرژی در ساختمانها اهمیت فراوانی یافته است. یکی از مهمترین عوامل موثر در میزان انرژی دریافتی ساختمان، فرم و شکل کلی بدنه و میزان تخلخل حجمی آن است. با توجه به اینکه استفاده از خودسایه اندازی در ساختمانهای مناطق گرم و مرطوب روشی موثر برای خنکسازی بنا است، پژوهش حاضر میکوشد تا به بررسی تاثیر تخلخل ساختمانها در میزان خودسایه اندازی آن و کاهش انرژی دریافتی بدنهها بپردازد.
ابزار و روشها: این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی است که در آن به کمک نرم افزار ۲۰۱۱ Ecotect شبیهسازی فرم ساختمان و بررسی تاثیر خودسایه اندازی حاصل از تخلخل بر میزان انرژی دریافتی جدارههای ساختمان میپردازد.
یافتهها: بررسیها نشان داد که تغییرات عمق تراس تاثیر قابل ملاحظهای بر میزان سطوح تحت سایه ندارد و دامنه انرژی تابشی دریافتی در ارتباط مستﻘیم با تغییرات عمق تراس نیست. مﻘایسه نتایج حاصل از مدلهای متخلخل با مدل صلب نشان داد که در حالت کلی مدلهای متخلخل دانهای بهترین و مدلهای متخلخل ردیفی بدترین رفتار از منظر سایه اندازی و انرژی تابشی دریافتی را دارند.
نتیجهگیری: ایجاد تخلخل در ساختمان همیشه منجر به بهبود عملکرد سایه اندازی ساختمان نمیشود و تلاش برای بهینهسازی سایه اندازی به واسطه ایجاد تخلخل مستلزم انجام مطالعات و شبیهسازیهای دقیق قبل از طراحی است.
کلیدواژه ها:
Porosity ، Energy ، Shelf Shading ، Radiation ، Building ، تخلخل ، انرژی ، خودسایه اندازی ، تابش ، ساختمان
نویسندگان
الهام سلیقه
Architecture Department, Civil Engineering Faculty, Tabriz University, Tabriz, Iran
پریا سعادت جو
Architecture Department, Civil Engineering Faculty, Tabriz University, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :