الهام گرفتن از اسفنج برای بهره گیری در ساختمان پربازده
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 80
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BSNT-13-3_005
تاریخ نمایه سازی: 9 اسفند 1403
چکیده مقاله:
اهداف: مصرف روز افزون انرژی در ساختمان و استفاده از مصالح ساختمانی با افزایش میزان ساخت و ساز، موجب تخریب محیط زیست و مصرف بیش از حد سوخت های فسیلی میشود. طبیعت در طی قرنها فرآیند تکاملی خود را طی کرده و به بهینه ترین فرم و ساختار و مواد تشکیل دهنده خود رسیده است. هدف بایومیمیکری الهام گرفتن از طبیعت برای افزایش بازده با کمک راهحلهای پایدار میباشد. هدف از انجام پژوهش بررسی و شناسایی قابلیتهای اسفنج سیلیسی در راستای کاربرد در اجزای مختلف ساختمان برای دستیابی به بهینه ترین گزینه های ممکن می باشد.
روش ها: جمع آوری اطلاعات اولیه به طریق کتابخانهای و با استفاده از مقالات مجلات معتبر و بهروز علمی بوده و روش تحقیق پژوهش بصورت توصیفی-تحلیلی است. مفاهیم نظری از روش توصیفی بیان شده و به تجزیه تحلیل کیفی محتوا پرداخته شده است.
یافته ها: نتایج حاصل از پژوهش امکان الهام از اسفنج سیلیسی با ویژگیهای خاصش در سطوح مختلف بایومیمیکری را برای اجزای مختلف ساختمان فراهم کرده و طراحی و ایده پردازی از فرم، ساختار، فرآیند و عملکرد اسفنج در حالتی بهینه در راستای ساختمان بایونیک امکان پذیر می کند.
نتیجه گیری: با تحلیل فرم، عملکرد، ساختار، فرآیند و نحوه تعامل اسفنج با محیط اطرافش که در طی قرن ها در اعماق دریا به بهینهترین فرم و ساختار خود در تعامل با محیط اطرافش رسیده، میتوان به ایدهای در راستای پایداری و همگامی بیشتر با محیط زیست، مصرف حداقل انرژی در ساختمان و داشتن اجزای بهینه دست یافت.
کلیدواژه ها:
sponge ، bio-inspiration ، energy efficiency ، biomimicry ، high-performance building ، اسفنج ، الهام گرفتن از طبیعت ، بهره وری مصرف انرژی ، بایومیمیکری ، ساختمان پربازده
نویسندگان
سیما حیدرزاده
Faculty of Art and Architecture, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
محمدجواد مهدوی نژاد
Department of Architecture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
فرح حبیب
Faculty of Art and Architecture, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :