بررسی آزمایشگاهی رشد تورق در مود I کامپوزیت های لایه ای ساخته شده از الیاف بافته شده/اپوکسی با فصل مشترک θ//۰
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 18، شماره: 9
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 68
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-18-9_004
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1403
چکیده مقاله:
در این تحقیق، اثر زاویه الیاف فصل مشترک بر روی چقرمگی شکست شروع و پایا در کامپوزیت های تقویت شده با الیاف بافته شده ی ساده با لایه چینی [۰۱۲//۰۱۲]، [۰۱۱/۳۰//۰/۰۱۱] و [۰۱۱/۴۵//۰/۰۱۱] تحت مود I تورق مورد بررسی قرار می گیرد. این نوع لایه چینی به منظور حذف اثرات لایه های دور دست فصل مشترک تورق، بر روی چقرمگی شکست نمونه تیر دولبه یکسرگیردار انتخاب گردیده است. نمونه ها با استفاده از روش لایه چینی دستی ساخته شده اند و آزمایش شکست نمونه های ساخته شده با استفاده از دستگاه SANTAM STM-۱۵۰ و مطابق با استاندارد ASTM انجام گرفته است. نتایج آزمایش نشان می دهد که تغییر در زاویه ی بین وجهی صفحه ی ترک، تاثیر ناچیزی بر روی چقرمگی شکست شروع و پایای کامپوزیت های بافته شده با بافت ساده دارد. بررسی های آزمایشگاهی از سطوح شکست، نشان از تاثیر مکانیزم های مختلف بر روند رشد تورق در این نمونه ها داشته است که در این بین رشد ترک در صفحه ی بین رزین و الیاف یکی از مکانیزم های اصلی افزایش چقرمگی شکست در این نمونه ها می باشد. همچنین مشاهدات آزمایشگاهی نشان داد که برخلاف کامپوزیت های تک جهته، در نمونه های DCB بافته شده، پل زنی الیاف مکانیزم غالب در افزایش چقرمگی شکست در طول فرآیند رشد تورق نمی باشد.
کلیدواژه ها:
Interface fiber angle ، plain woven composites ، initiation and propagation fracture toughness ، double cantilever beam ، زاویه الیاف فصل مشترک ، کامپوزیت تقویت شده با الیاف بافته شده ساده ، چقرمگی شکست شروع و پایا ، تیر یکسرگیردار دو لبه
نویسندگان
مجید خراط زاده خوراسگانی
School of Mechanical Engineering, Iran University of Science and Technology
محمود مهرداد شکریه
استاد دانشگاه علم و صنعت ایران دانشکده مهندسی مکانیک،
مظاهر سلامت طلب
School of Mech eng, Arak Univ
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :