مروری بر کتاب خودکشی در مدارس
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 24
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-23-10_008
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1403
چکیده مقاله:
دومین ویراست کتاب نفیس خودکشی در مدارس (Suicide in Schools) با زیر عنوان یک راهنمای عملی برای پیشگیری، ارزیابی و پسامداخله چند سطحی (A Practitioner's Guide to Multi-level Prevention, Assessment, Intervention, and Postvention)، توسط انتشارات راتلیج (Routledge) و در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر شده است (۱). این کتاب در ۳۶۰ صفحه، با ۱۴ نمودار رنگی و با قیمت ۹۹/۴۳ دلار آمریکا در اختیار علاقمندان قرار گرفته است. لازم به توضیح است که ویراست اول کتاب در سال ۲۰۱۴ میلادی و در ۲۶۶ صفحه، روانه بازار نشر شده بود (۲). بنابراین، ویراست جدید کتاب، حاصل بازنگری و به روز رسانی گسترده ویراست نخست آن می باشد.
سه نویسنده کتاب یعنی، ارباچر (Erbacher)، سینگر (Singer) و پولند (Poland)، از تحصیلات و تجربه کافی در زمینه پیشگیری از خودکشی، به خصوص در سطح مدارس برخوردار می باشند. از همین رو، آن ها در یک چینش معقول، کتاب خود را در سیزده فصل به رشته تحریر در آورده اند: در فصل اول یا مقدمه کتاب، نویسندگان نگاهی کلی به موضوع خودکشی در مدارس داشته و سعی می کنند تا تعاریف اساسی را ارائه نمایند. در فصل دوم، آن ها به نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در امر ارزیابی، مداخله و پسامداخله خودکشی در مدارس می پردازند. در فصل سوم، پیشگیری و شناسایی زود هنگام خطر، مورد توجه قرار می گیرد. فصل چهارم، به موضوع مراقبت از مراقبین سلامت در مدارس پرداخته است و خستگی و فرسودگی شغلی در میان آن ها را مورد بررسی قرار می دهد. فصل پنجم نیز، به برنامه ریزی واکنش تیم بحران مدرسه اختصاص یافته است.
در ادامه، فصل ششم، به مسئولیت های مدرسه و مسائل قانونی پیامد یک مورد خودکشی در مدارس پرداخته است. فصل هفتم به برنامه ها، خط مشی ها، و پروتکل های پیشگیری از خودکشی در مدارس، اختصاص یافته است. فصل هشتم نیز در برگیرنده دستورالعمل غربالگری، ارزیابی و نظارت برخطر خودکشی است. فصل نهم به مداخله در دانش آموزان بالقوه در خطر خودکشی، اختصاص یافته است. فصل دهم، به پیامدهای پس از رخداد خودکشی در مدارس پرداخته و بالاخره فصل یازدهم، به چگونگی برخورد با دانش آموزان، مدارس و جوامع داغدار از خودکشی اختصاص یافته است.
نویسندگان سعی کرده اند که با این چینش معقول، راهنمایی عملی و آسان برای توسعه راهبردهای پیشگیری، ارزیابی، مداخله و پسامداخله خودکشی در مدارس را در اختیار علاقمندان قرار دهند. برای نمونه، در فصل دهم نویسندگان به این موضوع اشاره نموده اند که رخداد یک مورد خودکشی در مدارس، می تواند به خاطر پدیده تقلید در بین جوانان، تبدیل به یک خوشه خودکشی گردد. نویسندگان بیان می کنند که اگر مدارس، یک برنامه کارای پیشگیری از خودکشی را پس از رخداد اولین مورد خودکشی به اجرا بگذارند، به مقدار زیادی از خطر تبدیل یک مورد خودکشی به یک خوشه خودکشی، جلوگیری خواهند نمود. با این وجود، آن ها به این نکته اذعان می کنند که اغلب مدارس، فاقد چنین برنامه کارآیی می باشند.
از همین رو، نویسندگان کتاب توصیه می نمایند که در صورت رخداد یک خوشه خودکشی در مدرسه، باید یک برنامه جامع برخورد با آن در سطح مدرسه و جامعه پیرامون آن، به مرحله اجرا درآید. در این برنامه، باید مشاوره های فردی و گروهی موثر به همسالان آسیب دیده ارائه گردد. غربالگری برای شناخت افراد در معرض خطر، به شیوه ی کارآیی، به مرحله اجرا در آید. ارتباط موثر با رسانه ها ایجاد گردد که در آن، اخبار مربوط به خوشه خودکشی به شیوه مسولانه منتشر گردد و بالاخره، برنامه دراز مدتی برای بهبود و ارتقاء سطح سلامت روان در مدرسه و جامعه پیرامون آن به مرحله اجراء در آید تا به واسطه آن، از رخداد خودکشی های بعدی، پیشگیری گردد.
ذکر این نکته ضروری است که مراحل مقابله با یک خوشه خودکشی، می تواند بسیار فراتر از آن چیزی باشد که در این کتاب به آن اشاره شده است (۳). با این وجود، با توجه به جامعیت کتاب و ذکر مثال های کاربردی، خواندن آن برای تمامی مدیران و معلمین مدارس، مراقبین سلامت مدارس، متخصصین سلامت روان، اعضای تیم بحران و تمام کسانی که به نوعی در امر پیشگیری از خودکشی در مدارس نقشی را ایفاء می نمایند، توصیه می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن رضائیان
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :