الگوی جریان و آبشستگی سری سه تایی آبشکن های سرسپری در قوس تند
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 16، شماره: 3
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 53
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-16-3_001
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
آبشکن های رودخانه ای، از سازه های مهم ساماندهی رودخانه به شمار می آیند که سبب انحراف جریان از کناره ها و نواحی بحرانی شده و جریان را به سمت محور مرکزی رودخانه هدایت می نمایند. نتیجه ی انحراف جریان، توسعه یک ناحیه چرخشی با تلاطم شدید در پیرامون آبشکن است. فرایند هیدرولیکی این جریان، توسعه حفره آبشستگی پیرامون آبشکن و ته نشینی بار رسوبی در پایین دست و کناره رودخانه است. در حالی که آبشستگی یک خطر جدی برای سازه آبشکن و در نتیجه برای رودخانه محسوب می شود، ضرورت تحقیق در این زمینه را آشکار می سازد. در این مقاله سه آبشکن سرسپری دافع (رو به بالادست) با فاصله ۳.۵ برابر طول موثر آبشکن در قوس خارجی کانال ۹۰ درجه تند قرار گرفته اند و آبشکن اول در موقعیت ۳۰ درجه از قوس خارجی قرار دارد. نتایج حاصل از یک آزمایش میدان جریان در بستر هموار و آزمایش آبشستگی آن ارائه شده است. میدان جریان با استفاده از دستگاه سرعت سنج Vectrino II برداشت شده است. نتایج آبشستگی نشان داد میزان آبشستگی آبشکن دوم ۳۳% و آبشستگی آبشکن سوم ۸۱% بیشترین میزان آبشستگی است که در بالادست آبشکن اول رخ می دهد. در این مقاله الگوی جریان و مکانیزم ایجاد آبشستگی و جریان هایی که در این محدوده به وقوع می پیوندند به تفصیل آمده است.
کلیدواژه ها:
flow field ، scour ، series of spur dikes ، repellent ، sharp bend ، میدان جریان ، آبشستگی ، قوس تند ، آبشکن دافع ، سری آبشکن
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :