بررسی اثرات دیوارهای هادی جریان بر عملکرد هیدرولیکی سرریزهای کنگره ای قوسی
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 19، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 75
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-19-1_016
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
استفاده از سرریزهای کنگره ای بعنوان یک راه موثر و اقتصادی جهت افزایش ظرفیت آبگذری مطرح می باشد. قرارگیری سیکل های سرریز کنگره ای بر روی قوسی از یک دایره می تواند بهبود جهت گیری سیکل های سرریز نسبت به جریان ورودی و نیز افزایش طول تاج بازای یک عرض معین را سبب گردد. این تحقیق به بررسی آزمایشگاهی اثرات دیوارهای هادی جریان بر عملکرد سرریزهای کنگره ای قوسی می پردازد. ضمن بررسی اثرات پارامترهای نسبت بار هیدرولیکی به ارتفاع سرریز (Ho/P)، زاویه دیوار جانبی سرریز (α) و زاویه انحنا (Θ) بر ضریب آبگذری و کارآیی سرریزهای کنگره ای قوسی، اثرات زاویه بین دیوارهای هادی جریان (Θ′) نیز بر این مهم مورد تحقیق قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که قوسی کردن سرریز کنگره ای می تواند بهبود کارآیی آن را سبب گردد. علی ایحال با افزایش بار هیدرویکی، کارآیی سرریزهای کنگره ای قوسی کاهش می یابد. در مقادیر پایین زاویه انحنا، انتخاب مناسب زاویه بین دیوارهای هادی جریان می تواند تا حدود ۲۰ درصد کارآیی سرریز را بهبود بخشد. لیکن اثرات این پارامتر در مقادیر بالای زاویه انحنا قابل صرف نظر کردن می باشد.
کلیدواژه ها:
Discharge ، Entrance channel walls ، Discharge coefficient ، Efficiency ، Arced labyrinth weir ، ظرفیت آبگذری ، دیوارهای هادی جریان ، ضریب آبگذری ، کارآیی ، سرریز کنگره ای قوسی.
نویسندگان
یوسف سنگ سفیدی
Tarbiat Modares University
مسعود قدسیان
Tarbiat Modares University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :