بررسی تاثیر روزنه دایره ای بر ضریب آبگذری سرریزهای کلید پیانویی با استفاده از FLOW-۳D
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 19، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 61
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-19-2_002
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
یکی از راهکارهای موثر و اقتصادی جهت افزایش راندمان سرریزها، استفاده از سرریزهای غیرخطی بوده که با تغییر هندسه پلان و افزایش طول سرریز در عرض ثابت از کانال، ظرفیت عبور جریان افزایش مییابد. در این پژوهش، عملکرد هیدرولیکی سرریزهای کلیدپیانویی توسط نرم افزار FLOW-۳D شبیهسازی شده و با استفاده از دادههای آزمایشگاهی، مورد صحت سنجی قرار گرفته است. در ادامه، با ایجاد روزنههای دایرهای به صورت منفرد و دوتایی روی پاشنه سرریز ( ) ، ضریب آبگذری سرریز ترکیبی نسبت به پارامترهای بدون بعد برای نسبتهای آبی مختلف، بررسی و ارزیابی شده است. نتایج نشان میدهد در حالیکه دبی عبوری از روزنه نسبت به رابطه مستقل محاسبه دبی، تغییر محسوسی ندارد، افزایش قطر روزنه، ضریب آبگذری سرریز ترکیبی را با حداکثر نسبت بازشدگی ۰۵/۰= ، بین ۵/۰ تا ۶ درصد نسبت به سرریز کلید پیانویی بدون روزنه افزایش میدهد. همچنین، با افزایش ارتفاع روزنه منفرد با قطر ثابت، ضریب آبگذری بین ۵/۰ تا ۳ درصد کاهش مییابد. از سوی دیگر، استفاده از روزنههای دوتایی، ضریب آبگذری را نسبت به حالت منفرد با همان نسبت بازشدگی کاهش داده، به طوریکه با افزایش فاصله روزنهها، در ابتدا با روند افزایشی و سپس در ۲< با روند کاهشی روبرو بوده است. در انتها با استفاده از پارامترهای بدون بعد، رابطهای برای تخمین ضریب آبگذری با ۹۵/۰R۲= ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
Combined weir
Discharge Coefficient
Numerical Modeling
Orifice
Piano-Key weir. ، روزنه
سرریزترکیبی
سرریز کلیدپیانویی
ضریب آبگذری
مدل سازی عددی
نویسندگان
عباس امیری
M.Sc. Student of Water Engineering and Hydraulic Structures, Faculty of Civil Engineering, Semnan University, Semnan, Iran
حجت کرمی
Assistant Professor, Department of Water Engineering and Hydraulic Structures, Faculty of Civil Engineering, Semnan University, Semnan, Iran.
سعید فرزین
Assistant Professor, Department of Water Engineering and Hydraulic Structures, Faculty of Civil Engineering, Semnan University, Semnan, Iran.
محمد رضا نیک پور
Assistant Professor. Department of Water Engineering. University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :