استفاده از آزمایش برش مستقیم به منظور تعیین مقاومت پیوند خاک- دوغاب تزریقی در روش نیلینگ
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 19، شماره: 6
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 76
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-19-6_012
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
مقاومت برشی ناحیه پیوند، بین خاک و دوغاب تزریق، یکی از مهم ترین پارامترهای طراحی در پایدارسازی گودبرداری های عمیق به روش نیلینگ است. مهم ترین آزمایش مرجع برای تعیین این پارامتر، آزمایش بیرون کشش نیل (Pullout) است. پیچیدگی انجام این آزمایش از یک طرف و پرهزینه بودن آن از طرف دیگر، تمایل برای یک روش جایگزین سادهتر را بیشتر میکند. در این راستا، تلاش شده است تا آزمایشی ساده و کم هزینه تر که بتواند نتایج درستی را از مقاومت پیوند خاک- دوغاب به دست بدهد، پیشنهاد شود.
در این پژوهش، رفتار برشی ناحیه پیوند، بین دوغاب تزریقی و خاک ماسه ای در جعبه برش مستقیم مورد بررسی قرار گرفت. به همین منظور، این جعبه مورد باز طراحی و به روز رسانی قرار گرفت. سپس تعدادی آزمایش برش مستقیم با درنظرگیری تغییرات فشار تزریق و فشار سربار انجام شد. نتایج نشان داد که آزمایش برش مستقیم با تقریب مناسبی می تواند مقاومت برشی ناحیه پیوند را تخمین بزند. هم چنین، فرمولی برای تعیین مقاومت برشی ناحیه پیوند با درنظرگیری فشار تزریق و سربار ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
Grouting pressure ، Direct shear test ، Shear strength of interface ، Cement grout ، ناحیه پیوند خاک دوغاب تزریق ، آزمایش برش مستقیم ، آزمایش بیرون کشش نیل (Pullout) ، فشار تزریق
نویسندگان
علیرضا رحیم بصیری
M.Sc. Student (Geotechnical Engineering), Department of Civil Engineering, Tarbiat Modares University
محمد نوروز علیایی
Assistant Professor (Geo technical Engineering), Department of Civil Engineering, Tarbiat Modares University
هیثم حیدرزاده
Assistant Professor (Geo technical Engineering), Department of civil Engineering, Faculty of Technology and Engineering, Shahrekord University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :