پیش بینی موقعیت رسوبگذاری در ناحیه سواش سواحل ماسه ای به روش سطح پاسخ
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 17، شماره: 3
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 80
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-17-3_016
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
ناحیه سواش، بعنوان محدوده ی انتهایی ناحیه داخلی شکست، مناطق و سازه های ساحلی را تحت تاثیر قرار می دهد. عملکرد سواش تحت تاثیر امواج ورودی از ناحیه شکست، هندسه بستر ساحلی و اندرکنش سفره زیرزمینی-دریا است. در تحقیقات گذشته برای طراحی آزمایش ها از روش «هر بار یک عامل» استفاده شده است و تاثیر کیفی پارامترهای ارتفاع و پریود موج منظم، تراز آب سمت دریا، تراز سفره زیر زمینی، و شیب ساحل بر تغییرشکل ساحل مورد بررسی قرار گرفته است. در تحقیق حاضر، برای ساحل ماسه ای انعکاسی با قطر متوسط mm۸/۰، آزمایش ها به روش «سطح پاسخ مرکزی» طراحی شده اند و تاثیر کمی و متقابل پارامترهای ارتفاع و پریود موج نامنظم، ترازهای آب سمت دریا و پشت ساحل، و شیب ساحل؛ بر موقعیت شروع رسوبگذاری سواش بررسی شده است. نتایج حاصل از روش سطح پاسخ مرکزی نشان داد تراز آب زیر زمینی در ساحل، تاثیر معناداری بر موقعیت شروع رسوبگذاری سواش ندارد و افزایش ارتفاع موج منجر به جابجایی سریع این موقعیت به بالای ساحل می شود. موقعیت شروع رسوبگذاری سواش با زیاد شدن شیب ساحل به بالای ساحل حرکت می کند و برعکس با بالا آمدن تراز آب سمت دریا این موقعیت به سمت پایین ساحل جابجا می شود. اندرکنش قابل توجهی بین میزان تاثیر ارتفاع و پریود موج بر موقعیت شروع رسوبگذاری سواش وجود دارد. در ضمن بین تراز آب سمت دریا و ارتفاع موج اندرکنش کمی وجود دارد.
کلیدواژه ها:
sandy beaches ، swash zone ، Response surface method ، laboratory model ، starting position of swash sedimentation ، سواحل ماسه ای ، ناحیه سواش ، روش سطح پاسخ ، مدل آزمایشگاهی ، موقعیت شروع رسوبگذاری سواش
نویسندگان
محمدرضا مطلبی زاده
PhD student of Hydraulic, Faculty of Civil and Environmental Eng., Tarbiat Modares University
مهدی شفیعی فر
Prof., Coastal Engineering. Faculty of Civil and Environmental Eng., Tarbiat Modares University
مسعود قدسیان
Prof., Hydraulic Structures. Faculty of Civil and Environmental Eng., Tarbiat Modares University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :