تاثیر استفاده از مصالح سنگی سرباره ای در مخلوط های دوغاب قیری حاوی رنگدانه های اکسید آهن
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 23، شماره: 4
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 78
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-23-4_008
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
یکی از شیوه های کارآمد در بحث ایمنی ترافیک و نگهداری پیشگیرانه رویه های آسفالتی، استفاده به موقع از اسلاری سیل رنگی است. این مطالعه باهدف امکان سنجی و تاثیر استفاده از سرباره فولاد-قوس الکتریکی جایگزین مصالح سنگی طبیعی در طرح اختلاط اسلاری سیل جهت سنجش عملکرد آن انجام شده است. در این خصوص، در مرحله اول ویژگی های مصالح سنگی و سرباره فولاد بررسی گردید. در مرحله بعد جهت تحلیل عملکرد مخلوط های اسلاری سیل، از ۵ ترکیب متفاوت شامل ۰، ۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۴۰ درصد سرباره فولاد بر اساس وزن کل سنگدانه، استفاده گردید. ارزیابی و مقایسه نمونه های آسفالتی با آزمایش های چسبندگی مرطوب (در زمان های ۳۰ و ۶۰ دقیقه)، سایش در شرایط مرطوب (در مدت زمان یک ساعت) و چرخ بارگذاری شده-چسبندگی ماسه و چرخ بارگذاری شده-میزان جابه جایی مطابق با آیین نامه ASTM D۳۹۱۰ صورت گرفت. نتایج نشان داد که نمونه های حاوی سرباره فولاد، سبب ارتقاء عملکرد اسلاری سیل می شوند. همچنین در میان نمونه های آسفالتی، مخلوط حاوی ۴۰ درصد سرباره فولاد دارای مناسب ترین عملکرد بوده به طوری که نسبت به نمونه اصلاح نشده (شاهد) سبب افزایش چسبندگی در مدت زمان ۳۰ و ۶۰ دقیقه به ترتیب به میزان ۸/۲۷ و ۳/۳۷ درصد و کاهش حساسیت رطوبتی مخلوط به میزان ۷/۴۷ درصد و کاهش میزان جابه جایی عمودی در برابر بارگذاری ترافیکی به میزان ۸/۵۰ درصد گردید. مخلوط حاوی ۴۰ درصد سرباره فولاد در مقایسه با نمونه شاهد دارای ۹/۱ درصد قیر امولسیون بیشتر جهت رسیدن به چسبندگی مناسب در زمان مشخص است.
کلیدواژه ها:
Loaded Wheel test ، Colored slurry seal ، Steel slag ، Cohesion ، Moisture susceptibility ، آزمایش چرخ بارگذاری شده ، اسلاری سیل رنگی ، سرباره فولاد ، چسبندگی ، حساسیت رطوبتی
نویسندگان
حسن زیاری
Department of Civil Engineering, Iran University of Science and Technology (IUST), Narmak, Tehran, Iran
مهدی زال نژاد
Department of Civil Engineering, Iran University of Science and Technology (IUST), Narmak, Tehran, Iran
محمدعلی زیاری
Department of Civil Engineering, University of Tehran, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :