تاثیر ۸ هفته تمرینات HICT همراه با مصرف عصاره برگ زیتون بر سطوح سرمی لپتین و آدیپونکتین در زنان سالمند چاق
محل انتشار: فصلنامه پژوهش در تغذیه ورزشی، دوره: 3، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 74
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_REN-3-1_005
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1403
چکیده مقاله:
هدف: آدیپونکتین و لپتین دو هورمون پپتیدی تنظیم کننده تعادل انرژی هستند. هدف از این مطالعه، تاثیر ۸ هفته تمرینات HICT همراه با مصرف عصاره برگ زیتون بر سطوح سرمی لپتین و آدیپونکتین در زنان سالمند چاق بود.روش شناسی: در این مطالعه نیمه تجربی بالینی ۴۰ زن سالمند چاق به طور تصادفی درچهار گروه گروه دارونما، گروه عصاره،گروه تمرین و گروه عصاره + تمرین به طور مساوی قرار گرفتند. تمرینات به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه انجام شد. آزمودنی ها به مدت هشت هفته، روزی یک عدد کپسول ۱۲۵ میلی گرمی عصاره برگ زیتون را بعد از ناهار مصرف کردند. متغیر خونی لپتین و آدیپونکتین ۴۸ ساعت قبل و بعد از آزمون، اندازه گیری شدند. یافته ها: در طول آزمون تی زوجی در گروه های تمرین و تمرین+ عصاره کاهش معنادار (۱)لپتین و افزایش معنادار سطح آدیپونکتین مشاهده شد. (۰۵/۰P<). از نظر درصد تغییر، گروه عصاره + تمرین کاهش بیشتری در مقادیر لپتین(۲۳.۴۳ درصد ) و افزایش بیشتری در مقدار آدیپونکتین (۲۳.۲۲ درصد) نسبت به پیش آزمون نشان می دهد. استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس جهت مقایسه نتایج بین گروهی اختلاف معناداری را در شاخص لپتین (۰۱/۰= P، ۱۰/۱۷=F) و آدیپونکتین (۰۰۱/۰= P، ۳۸/۱۲=F) نشان داد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج ، تجویز یک برنامه ترکیبی در کنار مصرف عصاره برگ زیتون، در سالمندان مبتلا به دیابت نوع ۲ می تواند بیشترین تاثیر را در بهبود مقادیر لپتین و آدیپونکتین در زنان سالمند چاق دیابتی داشته باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی اکبری
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رجا ، قزوین، ایران
سید حامد قیامی تکلیمی
دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
سمیرا قصابی
کارشناس تربیت بدنی و علوم ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی ، قزوین، ایران
رویا محمودی
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رجا ، قزوین، ایران