بررسی حقوقی ترور هدفمند و نقض قوانین حقوق بین الملل بشر (مطالعه مو ردی: ترور هدفمند فرمانده نیروی قدس سپاه)
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 37
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISSK-8-31_005
تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1403
چکیده مقاله:
ترور هدفمند بهعنوان یک سیاست معمول در بین برخی دولتها برای پیشبرد اهداف نظامی وامنیتی شان تبدیل شده است. ترور هدفمند ممکن است در موقعیت ها و شرایط مختلفی رخ دهد که می تواند توسط یک دولت در شرایط مخاصمات مسلحانه یا صلح رخ دهد. وسیله در این ترور چندان اهمیت ندارد. این مفهوم پس از حوادث و تحولات ۱۱ سپتامبر تغییرات زیادی کرده است. با وجود این که سیاست و ابزار جنگی است که همچنان قانونی و مشروع در حقوق بین الملل محسوب می شود اما توسط برخی کشورها مانند آمریکا به عنوان ابزاری تروریستی استفاده میشود که در جامعه بینالمللی مقبولیتی ندارد.اکنون این ضرورت وجود دارد که دکترین با رویکرد کاملا حقوقی موضوع «ترور هدفمند» از منظرحقوق بین الملل بشردوستانه و حقوق بین الملل بشر، مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. هدف در کاربرد نظامی آن به شخص یا محل یا شیء مورد حمله گفته می شود؛ لذا عمل هدف قرار دادن یعنی هدایت عملیات به سمتی که باید حمله به هدف صورت گیرد. اما مفهوم ترور در ترکیب ترور هدفمند از نظر واژه شناختی همانند ترکیب اعدام فراقضایی و از حیث هدف نیز گرفتن حیات دیگریست که مشترک هستند؛ اما از نظر حقوقی تفاوت های مفهومی دارند. اقدام نظامی آمریکا در ترور هدفمند فرمانده نیروی قدس سپاه بهصورت آشکار در مغایرت با اصول و شرایط دفاع مشروع بوده و نقض فاحش قواعد حقوق بین الملل و حقوق بشر دوستانه بین المللی است. نهادهای بین المللی باید در پی ضمانت اجراهای مناسب برای چنین اقداماتی در سوی آمریکا باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عباس قدیمی
دانشجوی دکترای تخصصی حقوق جزا و جرم شناسی پردیس بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی .رایانامه: a.ghadimi۱۳۳۱۳۳@gmail.com
سیدنصراله ابراهیمی
دانشیار حقوق بین الملل خصوصی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، نویسنده مسئول؛ رایانامه: snebrahimi@ut.ac.irT
عبدالحسین صفائی
استاد یار گروه حقوق ، واحد تهران مرکزی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران.رایانامه : Safaee.۱۳۸۵@gmail.com
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :