نقش آموزش مهارتی و حمایت از معلولان نخبه در اشتغال و ازدواج و تشکیل خانواده بویژه در قشر نابینایان مطلق و روشن دلان عزیز که از حافظه برتر برخورد هستند .

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 59

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NHRM01_014

تاریخ نمایه سازی: 1 بهمن 1403

چکیده مقاله:

نابینایان در جامعه ما که به حق روشن دل و روشن ضمیر معرفی می شوند، بسان سایر افراد و شاید بیشتر از آنان دارای نیاز های روحی و روانی متعددی می باشند که امید به پیشرفت و آینده بهتر و موفق تر یکی از نیازهای ایشان است .از میان عوامل کثیری که امید به آینده روشن دلان عزیز را تحت تاثیر قرار می دهند دینداری مسئولان کشور و برنامه ریزی درست و عملکرد و برخورد مناسب ایشان با جامعه معلولان بویژه روشن دلان عزیز کشورمان است .چرا که ایشان با توجه به این نقص عدم بینایی از استعداد های سرشار دیگری برخوردار هستند که هم مسئولان و هم مردم عادی را شگفت زده می کند. مطالعه موردی بنده به عنوان نویسنده مسئول این مقاله در ارتباط با روشن دل عزیز ( علیرضا خدابخش ، حافظ کل قرآن ) است که بحمدالله خود را به برکت حفظ قرآن کریم پیدا کرد و در نقش هدفمند خود مصرانه و آگاهانه پیش می رود. توفیق بنده به جهت آشنایی با ایشان در حدود سه ماه اخیر است که در دانشکده روان شناسی دانشگاه تهران از طریق استاد دکتر به پژوه با وی آشنا شده و از همان زمان او را به دلیل کمی افسردگی و مشکلات دیگر به لطف خدا و حمایت خیرین تحت خدمات مشاوره و روان شناسی قرار داده و وی را با روش cbt تشویق نمودم که به عنوان ظرف قرآن وجود خود را پاس داشته و با تمام توان علی رغم گلایه از مسئولان امر و بی مهری ها به ایشان و سایر روشن دلان عزیز خود را به عنوان حافظ قرآن آماده شرکت در مسابقات کشوری تبریز آذر ماه ۱۴۰۳ نمود ، هر چند وی در این مسابقه به فینال نهایی و رتبه برتر دست نیافت ولی توانست با غلبه بر افسردگی مزمن راه پر فراز و نشیب خود را موفق تر طی نماید . این مطالعه موردی بیانگر این حقیقت است که بین شناخت استعداد روشن دلان و کمک به رشد بالنده ایشان رابطه معنا داری وجود دارد .

نویسندگان

محمدحسین خسروی

مشاور و مدرس آموزش خانواده