ارایه یک رویکرد برنامه ریزی امکانی استوار چندهدفه برای طراحی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته پایدار و قابل اطمینان (مطالعه موردی: صنعت آلومینیوم)
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 90
فایل این مقاله در 41 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DMOR-9-2_012
تاریخ نمایه سازی: 19 دی 1403
چکیده مقاله:
هدف: در این پژوهش یک مساله طراحی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته به صورت چندمحصولی و چنددوره ای با سه هدف سودآوری، مسئولیت پذیری اجتماعی و قابلیت اطمینان تحت شرایط عدم قطعیت مدنظر قرار گرفته است.روش شناسی پژوهش: از اعداد فازی مثلثی برای پارامترهای غیرقطعی و از رویکرد برنامه ریزی امکانی استوار با مقیاس Me برای مقابله با محدودیت های فازی استفاده شده است. رویکرد پیشنهادی نیاز به بررسی تکراری توسط تصمیم گیرندگان را با ارایه انتخاب های نامحدودی از طیف خوش بینی-بدبینی مرتفع کرده است. مدل ریاضی توسعه یافته در این پژوهش از نوع برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط است که برای حل آن و یافتن جواب های بهینه پارتو، روش محدودیت اپسیلون تقویت شده (AEC) در نرم افزار GAMS پیاده سازی شده است.یافته ها: صحت عملکرد کلی مدل پیشنهادی با چهار نمونه (بر اساس ضرایب توابع هدف) از یک مطالعه موردی در صنعت آلومینیوم مورد ارزیابی قرار گرفته است. تحلیل حساسیت پارامتر تقاضا نشان داد که مدل پیشنهادی با افزایش تقاضا به سود اقتصادی بیش تر، مسئولیت پذیری اجتماعی کم تر و قابلیت اطمینان کم تر دست یافته است.اصالت/ارزش افزوده علمی: تغییرپذیری فضای موجه تصمیم در مقیاس Me از طریق امکان تبادل میان تابع هدف و سطح ریسک پذیری مدیران به حل انعطاف پذیرتر و نزدیک به واقعیت مساله طراحی شبکه زنجیره تامین کمک کرده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سجاد امیریان
گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی تهران، تهران، ایران.
مقصود امیری
گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی تهران، تهران، ایران.
محمد تقی تقووی فرد
گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی تهران، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :