تحقیق و توسعه و رقابت پذیری در سطح ملی
محل انتشار: چهارمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن
سال انتشار: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,687
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIMRDC04_103
تاریخ نمایه سازی: 26 آذر 1385
چکیده مقاله:
علم یک جزء از اجزاء زیر بنایی جامعه است و هیچ جامعه ای بدون این جزء اصلی نمی تواند از فقر رهایی یابد. علم چیست؟ علم آگاهی یافتن از روابط موجود یا قوانین قابل کشف درحوزه های مختلف زندگی بشر یا اجزای جهان هستی است و بدین ترتیب دانشمند کسی است که به عنوان جانشین خداوند در جامعه و خلقت فعالیت می کند و به خرد خداوند نزدیک می شود. گالیله گفته بود که علم ترکیبی از شهود تخیل و مداومت است.
اما در تعریف وی تجربه که مهمترین عنصر کار علمی است از قلم افتاد. بنابراین علم ترکیبی از شهود، تخیل، مداومت و تجربه است.
مهمترین کار یک متفکر و دانشمند، تحقیق است. چنانچه تحقیق های انجام شده در طراحی ساختار جامعه نقش داشته باشد، سبب رسیدن به توسعه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شده و این حرکت مهم خود سبب انتقال به مرحله بعدی این حرکت دیالکتیکی یعنی رقابت پذیری می شود. چنانچه بخواهیم آن را از دیدگاه ملی مورد بررسی قرار دهیم باید به شرایط جوامع و فعالیت آنان توجه کنیم تا مشخص شود در این رقابت چه جوامعی پیش می افتند و کدام جوامع نفس نفس زنان در انتهای سایر جوامع به خط پایان هم نمی رسند . هر جامعه ای برای قرار گرفتن در میان ستارگان یا برترین ها یا جوامعی که بهتر و مفیدتر بوده اند و نقش محوری در حرکت های جهانی داشته اند به مقداری پتانسیل و انرژی نیاز دارند تا بتواند حرکت کند و نه تنها برای حرکت و ادامه حرکت به انرژی نیاز دارد، بلکه لازم است که انرژی های ضروری را در اولویت قرار دهد، آن ها را در طول زمان تقسیم کند، دست به تخلیه انرژی موجود خود نزند و به حفظ و مداومت آن نیز بپردازد. هر تحقیقی دارای یک مقدمه و مراحل انجام کار است که باید رعایت شود.
نویسندگان
سعید محسنی
لیسانس مدیریت بازرگانی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :