اندازه گیری مایکوتوکسین ها در غلات با کروماتوگرافی مایع و شناساگر جرمی/ جرمیLC-MS/MS
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 125
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FOODER-23-2_002
تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1403
چکیده مقاله:
برای تعیین همزمان آفلاتوکسین ها، اکراتوکسین آ، زئارالنون، دئوکسی نیوالنول، سموم T۲، HT۲ و فومونیسین ها در غلات، یک روش کروماتوگرافی جرمی/ جرمی LC-MS/MS به کار گرفته شد و در آن کارایی دو روش استخراج سموم (یک و دو مرحله ای) و چهار روش خالص سازی (شامل ستون MycoSep ۲۲۶، Oasis HLB و ستون ایمیونوافینیتی و بدون خالص سازی) برای به دست آوردن حداکثر میزان بازیافت مایکوتوکسین ها بررسی گردید. استفاده از حلال استونیتریل: آب: اسیداستیک به نسبت حجمی (۱:۲۰:۷۹) به عنوان حلال استخراج، بدون خالص سازی عصاره حاصل از استخراج، بالاترین میزان بازیابی به میزان ۶۴.۳ تا ۱۱۲.۱ درصد را به دست داد، در حالی که با استفاده از MycoSep ۲۲۶ ، Oasis HLB و ستون ایمیونوافینیتی میزان بازیابی به ترتیب ۷ – ۹۹.۶، ۱۰- ۹۴.۹ و ۶۱.۳- ۹۷.۶ درصد برای همه مایکوتوکسین ها بود. تجزیه و تحلیل نمونه های غلات (برنج، گندم، جو و ذرت) با استفاده از شرایط انتخاب شده، میزان بازیابی قابل قبول ۷۵.۱ تا ۱۰۶.۳ درصد را برای همه مایکوتوکسین ها در بین همه نمونه ها تایید کرد. کاربرد این روش روی ۳۰ نمونه غلات نمونه برداری شده از بازار نشان داد که روش یاد شده دارای دقت کافی برای استفاده به عنوان روش معمول تجزیه و تحلیل برای سطوح کمی از مایکوتوکسین ها خواهد بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
انوشه رحمانی
پژ<هشگاه استاندارد-پژوهشکده غذایی کشاورزی کرج
مریم جلیلی
استادیار، گروه فراورده های غذایی، حلال و کشاورزی، پژوهشکده صنایع غذایی و فراورده های کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایران
فرهنگ سلیمانی
مدرس دانشگاه، صنایع غذایی، دانشکده علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :