بررسی چهار داستان با ساختار روایی مشابه براساس نظریه تزوتان تودوروف
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های ادبی، دوره: 7، شماره: 29
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 110
فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LIRE-7-29_009
تاریخ نمایه سازی: 11 دی 1403
چکیده مقاله:
در این مقاله چهار داستان سیاوش و سودابه از ادبیات ایرانی، کوناله و تیشیرک شیتا از ادبیات ختنی، یوسف و زلیخا از ادبیات سامی و فدر و هیپولیت از ادبیات غربی برای تحلیل انتخاب، و مطابق الگوی تحلیل روایی تودوروف بررسی شده است. در هر چهار داستان به قضیه ها و گزاره های اصلی و فرعی یکسانی می توان رسید؛ یعنی تمام حوادث پیرامون سه شخصیت پیش می آید و در هر چهار داستان، زن شاه به پسر دل می بندد ولی پسر به شاه، وفادار می ماند و از عشق زن سر باز می زند و مورد اتهام قرار می گیرد و سرانجام، واقعیت آشکار می شود. گزاره های این داستانها از نهاد، کشش و صفت یکسانی پدید آمده، و در هر چهار داستان عینا تکرار شده است؛ هم چنین با توچه به دیدگاه تودوروف، وجوه پنجگانه اخباری، الزامی، تمنایی، شرطی و پیش بین در این چهار داستان بررسی شده است و این امر بر مشابهت ساختار روایی داستانها تاکید بیشتری می کند.
کلیدواژه ها:
Keywords: Theory of Todorov ، Structural Criticism ، Comparative Literature ، Story of Siyavush and Sodabeh ، Story of Konaleh and Tishirak Tshita ، Story of Yousef and Zulekha ، Story of Pherde and Hippolyte ، کلیدواژهها: نظریه تودوروف ، نقد ساختاری ، ادبیات مقایسه ای ، داستان سودابه و سیاوش ، کوناله و تیشیرک شیتا ، داستان یوسف و زلیخا ، داستان فدر و هیپولیت.
نویسندگان
علیرضا نبی لو
دانشگاه قم
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :