بررسی تاثیر کارکرد هویت تیمی منسجم بر ارزش ویژه تجاری موسسات حسابرسی: آزمون نقض نظریه پارادوکس ابیلین
محل انتشار: فصلنامه حسابداری مالی، دوره: 15، شماره: 60
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 90
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QFAJ-15-60_002
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1403
چکیده مقاله:
امروزه بخشی مهمی از کارکردهای رقابتی بازار حسابرسی، به مسئله ی برندینگ و تجاری سازی موسسه های حسابرسی وابسته می باشد که تحت این شرایط بسیاری از آن ها می بایست در کنار راهبردهای بازاریابی، قابلیت های درونی خود مبنی بر استفاده از ظرفیت های ایجادشده را توسعه بخشند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر کارکرد هویت تیمی منسجم بر ارزش ویژه تجاری موسسات حسابرسی، جهت آزمون نقض نظریه پارادوکس ابیلین می باشد. برای اندازه گیری هویت تیمی منسجم حسابرسان از پرسشنامه وان دیک و همکاران (۲۰۰۸) استفاده شده و داده های مربوط به ارزش ویژه تجاری موسسات حسابرسی با استفاده از پرسشنامه لیپنیکا و دادو (۲۰۱۳) جمع آوری شده است. دوره ی پرسشگری از آزمودنی ها ۶ ماه از آبان ماه ۱۴۰۲ تا فروردین ماه ۱۴۰۳ بوده است. جامعه آماری پژوهش، شرکای حسابرسی و حسابرسان ارشد شاغل در موسسه های حسابرسی تهران در سال ۱۴۰۲ می باشد؛ با استفاده از روش تعیین حجم نمونه کوکران تحت جوامع نامحدود، حجم نمونه ۱۷۹ تعیین شد. جهت افزایش اعتبار تحقیق تعداد ۲۴۵ پرسشنامه بین حسابرسان به صورت تصادفی توزیع شد، تعداد ۱۹۵ پرسشنامه دریافت و مبنای تحلیل آماری قرار گرفت. برای آزمون فرضیه پژوهش از تحلیل حداقل مربعات جزئی در نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد، کارکرد هویت تیمی منسجم بر ارزش ویژه تجاری موسسات حسابرسی تاثیر مثبت و معناداری دارد. درواقع نتیجه ی کسب شده گویایی این موضوع است که هویت تیمی منسجم حسابرسان، به عنوان یکی از قابلیت های درونی مبنایی برای تحریک ارزش ویژه برند، تلقی می شود که این فرآیند می تواند به دلیل اعتبار سازی ناشی از مشارکت های جمعی ضمن ارتقاء کارکردهای رقابتی در بازار حسابرسی، سرخوردگی ناشی از فشار حسابرسان باتجربه به حسابرسان کم تجربه یا حتی تازه وارد را کم نماید و از این طریق تعارض ناشی از پارادوکس ابیلین را برطرف نماید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجتبی رحیمی
Department of Accounting, Qom branch, Islamic Azad University. Qom, Iran.
سید عباس برهانی
Department of Accounting, Qom branch, Islamic Azad University. Qom, Iran.
جواد رضا زاده
Department of Accounting, Faculty of Management and Economics, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.
امید فرجی
Department of Financial Management and Accounting, School of Management and Accounting, Farabi Campus, University of Tehran, Qom, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :