مقایسه خواب و رویا در متون حماسی و عرفانی
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های ادبی، دوره: 12، شماره: 48
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 103
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LIRE-12-48_004
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1403
چکیده مقاله:
در این پژوهش ضمن توجه به معانی لغوی، اصطلاحی رویا و برشمردن کارکردها و نظریات برجسته درباره آن، ویژگیهای رویا در دو نوع ادبی حماسی و عرفانی-تعلیمی بر شمرده، و تمایزات و تشابهات ( احتمالی) آن بررسی شده است. از نتیجه پژوهش چنین برمی آید که در متون حماسی به دلیل زمینه متن، رویا از نظر زمان، عوامل محرک، عناصر، رویابین و ... انسجام و پیوند بیشتری با متن دارد و در نتیجه در چنین متونی رویا بیش از نوع ادبی عرفانی – تعلیمی، در روند روایت و پیشبرد آن موثر و دخیل است به گونه ای که جدا کردن آن از متن ممکن نیست. علاوه بر اینکه پیام یا درونمایه رویا در حماسه آشکار است یا پس از کمک گرفتن از خواب بین آشکار می شود و ابهامی در آن باقی نمی ماند.
کلیدواژه ها:
Key terms: Comparison of dream in literary texts ، dream in epical texts ، dream in mystical texts ، کلیدواژه ها: مقایسه خواب و رویا در متون ادبی ، خواب و رویا در متون حماسی ، خواب و رویا در متون عرفانی
نویسندگان
احمد رضایی
دانشگاه قم
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :