رویکردهای روشنفکران عصر مشروطه به داستانها و روایتهای ملی
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های ادبی، دوره: 13، شماره: 51
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 96
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LIRE-13-51_001
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1403
چکیده مقاله:
مسئله اصلی این مقاله، مشخص کردن رویکردهای روشنفکران عصر مشروطه در رویارویی با داستانها و روایتهای ملی است. جامعه آماری به نویسندگانی محدود است که آثارشان را در دوره مشروطه تالیف کردهاند. از این رو، شخصیتهایی مثل عارف و عشقی و بهار (شاعران) و نیز کسانی مثل تقیزاده (که آثار باستانگرای خویش را در دوره رضاخان تالیف کردهاند) از دایره بررسی بیرون میروند. دیگر روشنفکران عصر مشروطه مثل میرزا حبیب اصفهانی و زینالعابدین مراغهای نیز، گر چه در آثارشان به روایتها و داستانهای ملی اشارات کوتاهی داشتهاند، چندان و چنان نیست که بتوان آنها را دارای رویکرد مستقلی به شمار آورد. در مجموع، چهار رویکرد در این تحقیق شناسایی شد: رویکرد عربستیزانه و دساتیری که نماینده کامل آن میرزا آقاخان کرمانی است؛ رویکرد ابزارگرایانه و دساتیری که نماینده آن آخوندزاده است؛ رویکرد دینمدارانه به نمایندگی طالبوف، رویکرد تحقیرآمیز به نمایندگی میرزا ملکم خان.
کلیدواژه ها:
Study of the views of Akhoundzadeh ، views of Mirza Malkem Khan ، analysis of the works of Mirza Aqa Khan ، and view of Talbof ، بررسی افکار آخوندزاده ، نظریات میرزا ملکم خان ، تحلیل آثار میرزا آقاخان ، اندیشه های طالبوف از آثار او
نویسندگان
سید مهدی زرقانی
دانشگاه فردوسی مشهد
علی باغدار دلگشا
دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :