مقایسه دو داروی روپیواکایین و بوپیواکایین بر میزان تغییرات همودینامیک در بیماران تحت عمل جراحی نفرولیتوتریپسی با بی حسی اسپاینال
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 216
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NUMS-11-2_002
تاریخ نمایه سازی: 9 دی 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: در بی حسی نخاعی بی دردی پس از عمل و همچنین بی دردی و بی حرکتی حین اعمال جراحی یکی از مسایلی بسیار مهم می باشد که بر نتیجه جراحی و رضایتمندی جراح تاثیر بسزایی دارد. لذا، هدف از انجام این مطالعه مقایسه تاثیر روپیواکایین و بوپیواکایین بر میزان تغییرات همودینامیک در بیماران تحت عمل جراحی نفرولیتوتریپسی با بی حسی اسپاینال، می باشد.
روش: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سویه کور می باشد. در این مطالعه ۹۳ نفر از بیماران تحت عمل جراحی نفرولیتوتریپسی با کلاس بیهوشی I و II وارد مطالعه شدند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه بوپیواکایین و روپیواکایین تقسیم شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه شامل چک لیست حاوی اطلاعات: سن، جنسیت، فشار خون سیستول، دیاستول، ضربان قلب و میزان درصد اشباع اکسیژن خون شریانی می باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ و آمارهای توصیفی و آزمون های آماری استنباطی در سطح معنی داری P<۰.۰۵ صورت گرفت.
یافتهها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که گروه های بوپیواکایین و روپیواکایین از لحاظ جنسیت همسان بودند. نتایج آزمون آماری تی تست نشان داد که بین گروه های بوپیواکایین و روپیواکایین از لحاظ فشارخون سیستول و دیاستول، تنگی نفس تفاوت آماری معنی داری وجودنداشت. بین گروه های بوپیواکایین و روپیواکایین از لحاظ ضربان قلب در زمان ده دقیقه تفاوت معنی دار وجودداشت (P=۰.۰۳۸)، ولی در زمان های دیگر بین دو گروه تفاوت معنی دار وجودنداشت. میانگین ضربان قلب در زمان ده دقیقه، در گروه روپیواکایین بالاتر از گروه بوپیواکایین مشاهده شد.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر بیانگر آن بود که بین دو گروه روپیواکایین و بوپیواکایین بر میزان تغییرات همودینامیک در بیماران تحت عمل جراحی نفرولیتوتریپسی با بی حسی اسپاینال تفاوت آماری معنی داری وجودندارد. پیشنهاد می شود مطالعات آتی با حجم نمونه بالاتر و با دوزهای بالاتر انجام شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه افتخاریان
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران.
احمد رستگاریان
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران.
رضا اینالو
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران.
رضا صحرایی
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :