تعیین معیارهای موثر بر جانمایی نقاط تجمع ایمن: یک بررسی جامع و مطالعه دلفی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 120
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NUMS-11-2_005
تاریخ نمایه سازی: 9 دی 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: مدیریت شرایط اضطراری در صنایع فرآیندی و پالایشگاه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و یکی از اصول کلیدی در مدیریت چنین شرایطی، تعیین نقاط تجمع ایمن است. مطالعه حاضر به منظور استخراج معیارهای موثر بر جانمایی نقاط تجمع ایمن در قالب یک مطالعه دلفی انجام شد.
روش: این مطالعه به صورت توصیفی_اکتشافی در شرکت ملی پتروشیمی اجراشد. در فاز اول، به منظور شناسایی و استخراج معیارهای موثر بر جانمایی نقاط تجمع ایمن، یک بررسی متون جامع و مطالعه کتابخانه ای انجام و معیارهای موجود از استانداردها، راهنماها و دستورالعمل های علمی موجود استخراج شد. سپس، در فاز دوم، این معیارها به صورت نظام مند در قالب یک مطالعه دلفی توسط ۱۵ متخصص مدیریت شرایط اضطراری بررسی، غربال و پالایش شده و لیست نهایی معیارها تعیین شد.
یافتهها: پس از بررسی جامع متون، در مرحله اول دلفی ابزاری شامل ۲۱ معیار ایجاد و در دو گروه عوامل داخلی (۱۲ معیار) و عوامل بیرونی (۹ معیار) طبقه بندی و برای خبرگان ارسال شد. نهایتا، این مطالعه دلفی پس از اجرای ۲ مرحله با تعیین ۱۰ عامل داخلی و ۷ عامل بیرونی و مجموعا ۱۷ معیار موثر برای تعیین نقاط تجمع ایمن در شرایط اضطراری در صنایع فرآیندی پایان یافت.
نتیجهگیری: توجه به معیارهایی همچون مساحت پذیرش افراد، پتانسیل اثرپذیری از حادثه، سهولت دسترسی، مدت زمان پیمایش و قابلیت دید و پایش، محل تجمع اضطراری جایگزین در داخل سایت و تعداد محل های تجمع ایمن در داخل سایت می تواند به جانمایی مناسب نقاط تجمع ایمن در صنایع فرآیندی کمک نماید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه آزاد
Islamic Azad University, Tehran, Iran
مهناز میرزا ابراهیم طهرانی۲
Islamic Azad University, Tehran, Iran
سیدعلی جوزی
Islamic Azad University, Tehran, Iran
سید محمدرضا میری لواسانی
Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :