فعالیت های تحقیق و توسعه داخلی در موفقیت در صحنه های رقابت جهانی در عصر جدید و پیشنهاد استراتژی های دستیابی به مزیت های رقابتی

سال انتشار: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,427

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIMRDC04_012

تاریخ نمایه سازی: 26 آذر 1385

چکیده مقاله:

کشورهای پیشرفته صنعتی تاسیس نهادهای تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری بر روی آن ها را به اندازه سرمایه گذاری مستقیم درصنایع مهم می دانند و این امر را به عنوان عامل مهم صنعتی شدن و یکی از ابزارها و ساز و کارهای مهم برای آفرینش محیطی که فعالیت های توسعه تکنولوژیکی را جامه عمل می پوشاند، قلمداد می نماید. در واقع، اهمیت سرمایه گذاری بر روی تحقیق و توسعه، در کشورهای پیشرفته صنعتی به عنوان امری مسلم و بدیهی فرض گردیده است. جهت همسویی با جهانی شدن که در متن این روند مشتری گرایی قرار دارد شرکت ها لازم دارند تا واحدهای تحقیق و توسعه، تحقیقات بازاریابی وتحقیقات فنی و مهندسی و ... را در راستای تولید محصول با توجه به نیاز مشتری راه اندازی یا تقویت نموده و توسعه دهند . در رویکرد جدید مدیریتی یعنی قرار گرفتن خواست مشتری درمرکز فعالیت ها، دستیابی به نیازهای نوعی مشتری جز از طریق تحقیق و پژوهش و تحقیقات بازار امکان پذیر نمی باشد. رقابت شدید میان شرکت ها، عامل بروجود آمدن حیات بازارهای قوی و موثر بوده و باعث داد و ستد رضایت بخشی میان مصرف کنندگان و عامل اصلی به حرکت در آوردن رشد بهره وری اقتصادی و نیز افزایش توان رقابت بین المللی می باشد. در بازارهایی که رقابت وجود دارد، شرکت ها مجبورند جهت پیروزی و پیشی گرفتن از رقیب و حفظ سهم بازار و مشتریان خود سخت تلاش کنند. در نتیجه رقابت، برای مصرف کنندگان حق انتخاب ایجاد می کند و در پی آن باعث کاهش قیمت ها و افزایش کیفیت محصولات می گردد. ما دراین مقاله نقش فعالیتهای تحقیق و توسعه در ایجاد توان و مزیتهای رقابتی در بنگاه ها ار مد نظر قرار داده و نهایتا راهبردهای ایجاد توان رقابتی را مطرح کرده ایم.

نویسندگان

علیرضا علی احمدی

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران

عشرت اخوین

کارشناس ارشد مدیریت سیستم و بهره وری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مهندس پشامی، فرآیند جهانی‌شدن و نقش، R & Dواحدهای مجموعه ...
  • UNESCO Statistical Year Book. 1998. ...
  • A World Class Competition Regime ...
  • Multinational Business Review, Spring 2000 ...
  • نمایش کامل مراجع